Netia spot-1 i TL-WA850RE nie otwiera stron - DNS-y niepoprawne


(kris) #1

Witam serdecznie. Skorzystałem z kilku cennych informacji na temat wzmacniacza sygnału wi fi jakim jest tl-wa850re. Wstawiałem wszystkie proponowane (z tego też korzystałem


ustawienia i miałem połączenia :spot + tp-link + tabletem (lub laptopem) na którym to stronka przeglądarki informowała o nieprawidłowy DNS. NIE otwierają się strony przeglądarki, bez tl-wa850re i bezpośrednio na wifi z netia spot, przeglądanie stron działa. Szukam pomocy w ustawieniu
TL-WA850RE. Co mam Gdzie zmienić.


Problem z konfiguracją repeatera tp-link WA830RE z Netia Spot
TP-Link TL-WA850RE a telewizor Toshiba
Netia spot i TL-WA850RE nie otwiera stron
TL-WA850RE problem z właściwym działaniem
NetiaSpot + TL-WA854RE brak internetu
Zwiększenie zasięgu Liveboxa
TP-LINK TL-WA850RE - zabawna historia - POMOCY!
Konfiguracja WA830Re + neostrada
Netia spot + TL-WA730RE rozłączanie sieci
(Marcin) #2

Z tym routerem od Netii trzeba się pogimnastykować. Ustaw adres TP-linka na Static IP np. 192.168.1.200, włącz na nim DHCP wpisując bramę 192.168.1.254 i dns-y Primary 213.241.79.38 Secondary 213.241.79.37.
Oczywiście zakładam że połączenie netia spot tp-link jest ok.


(kris) #3

Postaram się wstawić te ustawienia jeszcze dziś.


(kris) #4

Niestety , ustawienia nie dały pozytywnego rezultatu.Spot widzi TL-WA850RE jak i laptop, lecz nie powiodło się wyszukiwanie DNS


(Marcin) #5

Co masz w statusie TP-linka - daj screen-a no i co dostajesz po połączeniu się przez repeater ipconfig /all -


(kris) #6


(kris) #7


(Marcin) #8

Pisałem że brama w DHCP 192.168.1.254 - adres netia spota jest bramą internetową. Nie zrobiłeś też reboot-a po konfiguracji. No i brak połączenia z Netia spotem w statusie. Powinno być connected i % sygnału.


(kris) #9

Wrócę do zagadnienia w piątek. Na razie dziękuje za pomoc. :slight_smile:


(kris) #10

Witam ponownie szanowne grono.


(kris) #11

Wykonałem już dokładnie wskazane zalecenia i otrzymałem taki wynik:

Połączyło nareszcie ze stronką np.onet. Jednak gdy chciałem otworzyć jakiś następne zagadnienie powtórzył się problem DNS.
Czy jeszcze coś można zmienić.


(Marcin) #12

Daj jeszcze ipconfig /all i wrzuć na forum. Spróbuj wyczyścić przeglądarkę (ciasteczka, historia) i zrób czyszczenie DNS cache


(kris) #13

Sory , ale tak biegły to w tym nie jestem. (Daj jeszcze ipconfig /all i wrzuć na forum. - o co chodzi)


(Heinz) #14

(kris) #15

HENZ-dzięki alek jak zatrzymać obraz przetwarzanej komendy ipconfig/all

zdążyłem zrobić taki zrzut coś tam widoczne w głębi.


(Heinz) #16

najpierw w uruchom cmd
w tym okienku z czarnym tłem wpisz ipconfig /all
wtedy nie zniknie


(Marcin) #17

Wszystko jest w poradniki kolego @kris.
wpisz cmd i potem w konsoli ipconfig


(kris) #18

No tak ,dzięki HEINZ za pomoc, właśnie zauważyłem że przesiadając się z tableta na laptop to internet śmiga jak ta lala na wzmacniaczu TL-WA850RE,
natomiast mam problem na tablecie z Androidem4, bo tak jakby miał ograniczenie czasowe połączenia i nie otwierał nastepnych stron , dlatego dokonałem zmian w zakładce DHPC, address lease time z 1 na 2880. Teraz strasznie wolno ładuje. Ale sukces internet działa.


(kris) #19

Dzięki A. czytam wszystkie poradniki podesłane.


(Marcin) #20

Działa ci w takiej konfiguracji?