Witam serdecznie. Skorzystałem z kilku cennych informacji na temat wzmacniacza sygnału wi fi jakim jest tl-wa850re. Wstawiałem wszystkie proponowane (z tego też korzystałem
ustawienia i miałem połączenia :spot + tp-link + tabletem (lub laptopem) na którym to stronka przeglądarki informowała o nieprawidłowy DNS. NIE otwierają się strony przeglądarki, bez tl-wa850re i bezpośrednio na wifi z netia spot, przeglądanie stron działa. Szukam pomocy w ustawieniu
TL-WA850RE. Co mam Gdzie zmienić.
Z tym routerem od Netii trzeba się pogimnastykować. Ustaw adres TP-linka na Static IP np. 192.168.1.200, włącz na nim DHCP wpisując bramę 192.168.1.254 i dns-y Primary 213.241.79.38 Secondary 213.241.79.37.
Oczywiście zakładam że połączenie netia spot tp-link jest ok.
Pisałem że brama w DHCP 192.168.1.254 - adres netia spota jest bramą internetową. Nie zrobiłeś też reboot-a po konfiguracji. No i brak połączenia z Netia spotem w statusie. Powinno być connected i % sygnału.
Połączyło nareszcie ze stronką np.onet. Jednak gdy chciałem otworzyć jakiś następne zagadnienie powtórzył się problem DNS.
Czy jeszcze coś można zmienić.
No tak ,dzięki HEINZ za pomoc, właśnie zauważyłem że przesiadając się z tableta na laptop to internet śmiga jak ta lala na wzmacniaczu TL-WA850RE,
natomiast mam problem na tablecie z Androidem4, bo tak jakby miał ograniczenie czasowe połączenia i nie otwierał nastepnych stron , dlatego dokonałem zmian w zakładce DHPC, address lease time z 1 na 2880. Teraz strasznie wolno ładuje. Ale sukces internet działa.