Witam jestem posiadaczem wzmacniacza TP Linka TL-WA854RE chciałem go połączyć wraz z moim NetiaSpotem ale mam podobny problem co kolega z wątku:
tylko, że u mnie nawet po wprowadzeniu tych ustawień nie mogę wejść na żadną stronę sygnał mam a na drugim laptopie wyskakuje mi problem z DNS primary. Co robię nie tak ? Proszę o pomoc
Włącz DHCP na jednym i drugim urządzeniu. Na TP-linku ustaw bramę z adresem 192.168.1.254 i dopisz DNS-y. Zadbaj o to aby zakresy DHCP nie nakładały się na siebie.
Nie bardzo rozumiem? To co wrzuciłeś to połączenie z NS-em bo adresacja z zakresu głównego routera. Ty na TP-linku ustawiełeś 100 - 199 a adres który pokazałeś to 192.168.1.4
Z takimi parametrami nie masz dostępu do internetu? Sprawdź czy odpowiada komenda ping 8.8.8.8 w cmd
Wyłącz DHCP na NS-ie i jeszcze raz sprawdź ipconfig /all czy i jaki adres dostaniesz?
internet chodzi temat do zamknięcia po resecie urzadzenia i wprowadzeniu ponownie ustawień zadziałał została kwestia czasu otwierania stron ale z tym juz sobie poradze. Dziękuje za pomoc