WR743ND problem z internetem

No to sprawdź co będzie się działo. Osobiście ustawiam ręcznie/statycznie.

To jak tomzro ci i co wpisywać?

Przykład
Główny tuner 192.168.1.100 / 255.255.255.0
Drugi tuner 192.168.1.101 / 255.255.255.0
Trzeci tuner 192.168.1.102 /255.255.255.0 itd
Oczywiście wtedy nie będziesz miał dostępu do internetu na tunerach ale pytanie czy tego używasz

A nie 192.168.0.100
192.168.0.101
192.168.0.102

Jeżeli urządzenia są w tej samej podsieci to nie ma znaczenia adresacja bo sieć jest przezroczysta dla pakietów danych a tunery nie widzą wtedy broadcatów które są rozsyłane w podsieci 192.168.0.0
Oczywiści zaznaczam że moja konfiguracja nie będzie miała dostępu do internetu na tunerach.

A w jaki sposób bedzie to bardziej stabilne?

Niestety będę mogl sprawdzić w dniu jutrzejszym...

W taki że tunery są odseparowane maską od reszty sieci i nie mają wyjścia na świat (brak bramy internetowej)

Panowie to nic nie działa .... Nie mam pojęcia co jest złe. Próbuje na wszystkie sposoby.

To znaczy co nie działa? CO masz skonfigurowane na tunerach? Tam powinien być test do wykonania (połączenie z głównym routerem).

Na początku podłączyłem router do głównego dekodera z automatycznym ip. Niestety ustawiło mi jakieś dziwne IP i zmieniłem na ręczne i wpisałem 192.168.0.122 niestety tez nie połączył sie z internetem jak oraz nie widziałem go w D linku

Sam adres IP nie wystarczy abyś miał dostęp do internetu na tunerze. W konfiguracji TP-linka nic nie zmieniałeś? Na komputerze kablowo masz dostęp do internetu?

Wprowadziłem maskę podsieci bramę itp. Wszytsko tak jak mam na Tp link 702 bo go widzę w dlinku. Internet mam cały czas przez wi fi

Cały czas mówimy chyba o połączeniu kablowym, sam pokazywałeś ipconfig z karty ethernet więc?

To który ruter mam podłączyć kablowi?

Po podłączeniu rutera do sieci

Kolego to ty decydujesz jak masz podłączone tunery a nie mnie się pytasz. Zwykle główny router podłączony jest do głównego routera a ten drugi czy następne podłączone są bezprzewodowo. Oczywiście wszystkie muszą być w jednej podsieci aby mogły wymieniać się pakietami danych danych.

W takim razie mam internet na komputerze stacjonarym po kablu :slight_smile: TP link coś nie działa prawidłowo

Nie bardzo rozumiem twoją wypowiedź? Albo masz dostęp do internetu albo nie. Pokaz znowu ipconfig kiedy jesteś podłączony do TP-linka a ten bezprzewodowo do głównego routera.