Czyli Tp link kablem do stacjonarnego komputera?
Przepraszam ale straciłem cierpliwość. Polecam zatrudnić fachowca niech ci skonfiguruje urządzenia.
ja bym może pociągnął temat, ale na moim małym ekraniku te wszystkie zdjęcia są "w poprzek"
Może dla Was moje pytanie są żenujące i banalne. Niestety nie znam się na tym kompletnie. Wysyłam i robię wszystko co napiszecie.
Chodzi o podstawową logikę bo cały czas mówimy o podłączeniu kablowym do routera i korzystaniu z internetu a ty w ostatnim poście piszesz ze zdziwieniem "Czyli Tp link kablem do stacjonarnego komputera?" gdzie od początku o tym jest wałkowane.
Juz teraz rozumiem. Tylko moim głównym ruterem jest D link i to n jest cały cZas podłączony kablowo do komputera. Ale juz teraz wiem, ze Tobie chodzi o Tp link.
Kolejna rzecz jaka dzisiaj spotkała mnie podczas walki z routerem.
Spróbowałem go skonfigurować jako client i odziwo nc plus ruszyło ale za to nie było internetu w sieci...
Pewnie był problem z bramą lub DNS-ami a sieć działała poprawnie
To dlaczego na tej konfiguracji która robię od początku nie chce ruszyć i pobiera jakieś dziwne IP ...
Bridge to zwykle WDS więc poprawnie pracuje tylko z urządzeniami jednej marki a ty masz jednak D-linka jako główny routera.
Ok czyli nie jestem wstanie tego zrobić. A jestem wstanie tak skonfigurować jako klient aby działało poprawnie?
Czy lepiej zakupić nowy główny router?
Oczywiście że tak, pokaż co dostajesz na komputer podłączony do TP-linka kablowo po konfiguracji "Client" - nie interesuje mnie to co dostajesz po podłączeniu z d-linkiem.
Jeszcze jedno pytanie potrzebujesz na tym tunerze dostęp do internetu czy też działanie multiroom-a?
Dziwne jest to, że jak zresetuje router to multiroom zadziała, mam dostęp do internetu na wi fi a po jakimś czasie wszystko szlak jasny trafia...
W jakim trybie skonfigurowałeś TP-linka? Na tych ustawieniach masz dostęp do internetu po kablu?
jako client i w tym momencie mam internet na kablu.
Więc w czym jeszcze masz problem? Podłącz do tunera i multiroom powinien działać.
bo router był wyłączony. ok zobaczymy jak długo będzie działać, jak przestanie to wtedy wyślę zdjecię ip/config/all
Wpisz ręcznie to chyba żaden problem!?