wpisałem złe IP, miało być 192.168.1.100, ja miałem 192.168.1.2 ;-;
użyłem programu "Terminal" zamiast Putty, które poźniej użyłem
nie wiem czy to wina tego, ale pobrałem wersje x64 TFTDP, pobrałęm TFTDP 32 bit i zadziałało...
Mam Gargoyle, jak bede wracac na stocka to zainstaluje firmware bez BOOT w nazwie, jak juz je zainstaluje bede mógł wgrac najnowsze polskie oprogramowanie ktore jest tylo z BOOT w nazwie ???
To fajnie
dziękuję za pomoc.
Jeszcze jedno małe pytanko odnośnie. Gargoyle.... da się w tym oprogramowaniu ustawić limit prędkości dla danego adresu IP lub MAC. ?
Jest limit danych, ale limit przepustowości nie zauważyłem ;/
Fajnie że się znalazło, lecz tak patrząc na to.. przeraziłem się ;/ Ma ktoś może jakiegoś linkasa do szybkiej obsługi jak dać adresowi IP "x" maksymalna przepustowość 128 kb/s (1 Mb/s) ? bo nie ogarniam jak mogę to tam "wstawić"
Dziękuje za poradniki, przydało się
Jeszcze jedno pytanko.... temu komputerowi "x" dałem 1 Mb (128 kb/s)...
Moja prędkość spadła o 1 mb, tzn da się jakoś to pozmieniac by moja prędkość spadała TYLKO gdy ten komputer "x" uzywa internetu (pobiera lub cos robi) nie ze caly czas obcina mi 1 mb ;/ ?
Dobra... nie będę szaleć ;p
Za skomplikowana instrukcja jak dla mnie... jeszcze coś uwalę i wtedy będą cyrki, a jak u-bót pójdzie to już go nie dam rady naprawić ;p
Dokładnie
Mam jeszcze pytanko dot. Przekierowania portów dla uTorrent...
Dodałem regułę w przekierowaniu portów dla mojego IP, port prawidłowy, protokoły wszystkie...
Mimo to utorrent wskazuje na zablokowany port, przez zew ip po wpisaniu IP:port wywala "invalid request" czyli jest odblokowany...
Dopiero wlaczenie UPnP "oblokowuje" port dla utorrenta...
DMZ jest także ustawione i też nic nie daje, mimo że serwery gier działają tzn są widzoczne przez internet.
Bug z portami czy co ;/ ?
I jeszcze jedno szybkie pytanie,
w nocy mam neta 53 Mb/s pobierania + wysyłania, na starym domyslnym oprogramowaniu tp-linka moglem wyciskac 99% z 100Mb/s karty sieciowej, teraz zas max ile wyciaga to MAX 6,5 MB/s, raz sie zdarzylo ze doszlo do 8 MB/s ... Co może to powodować ? router nie daje rady ? gdzies sa jakies limity ?
Publiczne IP działa, pisałem wcześniej że idzie wejść na IP:port utorrenta i wywala "invalid request".
A co z tym obniżonym transferem ?
EDIT: chodzi ci o to czy PPPoE w połączeniu wskazuje zew IP ? to nie ale.. zew ip ogl działa ok
Mam tak " Adres IP WAN:192.168.50.55 "
nie, ogl po wlaczeniu utorrenta i po wpisaniu 85.219.133.18:35452 wywala ze invalid request.
Czyli port odblokowany, ale i tak w utorrencie pokazuje ze zablokowany... (w tym tescie przekierowania portow i predkosci)
Po wlaczeniu UPNP dziala bez probleu lecz gdy sam dodam przekieorwanie nie działa...
Przesylam zdj z ustawien QoS. moze tam jest cos zle ? ale watpie... bo tylko mam zlimitowane dla jednego komputera (nie z tego z ktorego korzystam oczywiscie)
No to twoje przekierowania nie mają żadnego sensu. Przed TP-linkiem masz co najmniej jeszcze jeden router.
Ten WAN masz skonfigurowany jako Dynamic IP??? Co to za dostawca internetu?