TD-W8951ND - Niestabilne działanie WiFi, brak dostępu do Internetu

Moja propozycja to próbować z innym zasilaczem, moja propozycja 12V/1A tylko nie pomyl polaryzacji +/-

Tak co do zasilaczy to mamy już sprawdzone i przetestowane. Te firmowe nie wyrabiają prądowo. Najlepiej jak byś miał zasilacz transformatorowy stabilizowany o podanych parametrach w poście Administratora. Jak podłączysz to zobaczysz poprawę.

Mysle, że ciezko bd taki znalesc u mnie(akurat o takim natezeniu), jesli nie znajde cos takiego by było dobre?
http://allegro.pl/zasilacz-sieciowy-stabilizowany-led-12v-1a-1000ma-i3905526610.html
i czy koncowka bd pasowac?

Jeżeli już to coś w tym stylu http://allegro.pl/zasilacz-ac-dc-12v-1-4a-impulsowy-do-tasm-led-5m-i3971661764.html ja używam akurat zasilacza od anteny WA-5210G. Bardzo dobrze spełnia swoje zadanie.

Tu jest 1,4A czy to nie za dużo?
No i czy takie podlaczenie nawet pod 1A nie skróci jakoś znacznie żywotności routera?
Jaki to jest dokladnie wtyk?

Tym się nie przejmuj. Przetwornica poradzi sobie z takim prądem. Jej możliwości sięgają 1,5A i 40V. Ogólnie wiadomo iż standard N musi mieć nieco więcej zasobów prądowych niż standard G. W dobie rozwijanej techniki przesyłania sygnału WiFi na odległości musi być zachowany margines prądowy zasilaczy, tym bardziej iż w domostwach nie ma już jednego komputera połączonego kablowo z routerem. Mamy do czynienia z urządzeniami takimi jak smartfony, telefony komórkowe, laptopy. Nie jednokrotnie takich urządzeń w domciu mamy kilka i chcemy aby wszystkie działały na wifi. Co do wtyku to jest to taki jaki opisany w aukcji.

Oryginalny zasilacz do routera ma: 9V , 0,6A
więc czy aby na pewno ten: 12V 1,4A nie bedzie za mocny? (żeby mi sie router nie sfajczył po kilku tygodniach...)
I jeszcze raz spytam o ten wtyk, czy to na pewno wtyk 5.5/2.5mm ? :slight_smile:

Napisałem już wcześniej abyś się nie martwił. Tak wtyk będzie pasować.

Ok, dzięki to zamówię ten zasilacz bo nie ma sensu wysyłać na gwarancje.
Mam nadzieję, że to pomoże bo teraz pracuje na b+g bo na n w prawie w ogóle nie działa albo się nie łączy.
Pozdrawiam

Na gwarancję nie masz co wysyłać ponieważ za każdym razem dostał byś taki sam egzemplarz. Tematu na razie nie zamykamy. Poczekamy na Twoje spostrzeżenia z pracy drugiego zasilacza.
Pozdrawiamy.

Czekam obecnie na zasilacz, wiec tak w miedzy czasie:
Coś konkretnego znaczą te logi?

1/2/2000 5:21:22> netMakeChannDial: err=-3000 rn_p=80566368
1/2/2000 5:21:35> Last errorlog repeat 5 Times
1/2/2000 5:43:43> netMakeChannDial: err=-3000 rn_p=80566368
1/2/2000 5:44:9> Last errorlog repeat 2 Times
1/2/2000 6:22:12> netMakeChannDial: err=-3000 rn_p=80566368
1/2/2000 6:22:33> Last errorlog repeat 2 Times
1/2/2000 6:23:39> netMakeChannDial: err=-3000 rn_p=80566368
1/2/2000 6:39:59> netMakeChannDial: err=-3000 rn_p=80566368
1/2/2000 11:6:44> netMakeChannDial: err=-3000 rn_p=80566368
1/2/2000 11:6:54> Last errorlog repeat 2 Times

Dostałem dziś zasilacz i testuje od kilku godzin dopiero, na pierwszy rzut oka nic sie nie poprawia, ale zobaczymy przez kilka dni...
A te logi z poprzedniego postu ktoś jest w stanie rozszyfrować?

W jakiej zabudowie mieszkasz- ściany z czego wykonane?

Sciany z pustaka chyba :smiley: poza tym jak pisalem nie ma znaczenia czy laptop jest 1metr od routera czy w drugim pokoju
Obecnie jest kilka metrów ale lapek "widzi" router

Daj pomiary z inSSIDera w miejscu w którym stoi laptop.

Juz to wielokrotnie bylo robione i analizowane (zobacz wczesniejsze posty)
Mieszkam w domu jednorodzinnym, w poblizu jakaś tam jedna sieć którą ledwo widać, do tego na innym kanale
W domu tez nie ma zadnych specjalistycznych urzadzen o duzej mocy ktore by zakłócały prace
Do tego wczesniej korzystałem z modemu ZTE ADSL + TL-WR740N i na tym routerze nie miałem najmniejszych problemów...

Jak chcesz. Testuj, zobaczymy. Na chwilę obecną zamykam.

Witam po przerwie i po fazie testów.
Niestety, użytkowanie przy tym zasilaczu 12V 1,4A nic nie zmieniło, nawet sie pogorszyła sprawa bo zdarzały sie (średnio raz na godzine) całkowite odcięcia od dostepu do Internetu lub jakieś kosmiczne lagi po 2000-5000ms przez 2,3,4 minuty.
Po dwóch dniach wróciłem do oryginalnego zasilacza i obecnie mam wyłączone radio 'n'. Pracuje tylko na b+g
Działa o tyle lepiej, że nie rozłącza od Internetu. Ping z reguły normalny czyli 40-50ms ale bardzo bardzo niestabilny- skacze od 40 do 100-150ms.
Do tego ogromna ilość utraconych pakietów(patrz screeny) która jest odczuwalna w grach czy nawet czasami przy rozmowach głosowych na jakimś z komunikatorów. Na razie to tyle, zobacze jak długo wytrzymam ale chyba jestem zmuszony zmienić urządzenie.

Jak dla mnie to linia jest do sprawdzenia. Możesz zmienić na router innej firmy. Jak bedzie dalej zrywać to nie zakładaj już więcej tematów. Na razie zamykam.

Statystyki ADSL nie pokazały żadnych błędów, poza tym pisałem juz, że mam inny modem ADSL i na nim nie mam najmniejszych problemów, śmiga aż miło, pięknie i stabilnie. Z tym, że to modem bez WiFi
Podłączałem też ten modem+router zeby nadawał WiFi ale jest tak samo źle.