TD-W8951ND - Niestabilne działanie WiFi, brak dostępu do Internetu

Sciany z pustaka chyba :smiley: poza tym jak pisalem nie ma znaczenia czy laptop jest 1metr od routera czy w drugim pokoju
Obecnie jest kilka metrów ale lapek "widzi" router

Daj pomiary z inSSIDera w miejscu w którym stoi laptop.

Juz to wielokrotnie bylo robione i analizowane (zobacz wczesniejsze posty)
Mieszkam w domu jednorodzinnym, w poblizu jakaś tam jedna sieć którą ledwo widać, do tego na innym kanale
W domu tez nie ma zadnych specjalistycznych urzadzen o duzej mocy ktore by zakłócały prace
Do tego wczesniej korzystałem z modemu ZTE ADSL + TL-WR740N i na tym routerze nie miałem najmniejszych problemów...

Jak chcesz. Testuj, zobaczymy. Na chwilę obecną zamykam.

Witam po przerwie i po fazie testów.
Niestety, użytkowanie przy tym zasilaczu 12V 1,4A nic nie zmieniło, nawet sie pogorszyła sprawa bo zdarzały sie (średnio raz na godzine) całkowite odcięcia od dostepu do Internetu lub jakieś kosmiczne lagi po 2000-5000ms przez 2,3,4 minuty.
Po dwóch dniach wróciłem do oryginalnego zasilacza i obecnie mam wyłączone radio 'n'. Pracuje tylko na b+g
Działa o tyle lepiej, że nie rozłącza od Internetu. Ping z reguły normalny czyli 40-50ms ale bardzo bardzo niestabilny- skacze od 40 do 100-150ms.
Do tego ogromna ilość utraconych pakietów(patrz screeny) która jest odczuwalna w grach czy nawet czasami przy rozmowach głosowych na jakimś z komunikatorów. Na razie to tyle, zobacze jak długo wytrzymam ale chyba jestem zmuszony zmienić urządzenie.

Jak dla mnie to linia jest do sprawdzenia. Możesz zmienić na router innej firmy. Jak bedzie dalej zrywać to nie zakładaj już więcej tematów. Na razie zamykam.

Statystyki ADSL nie pokazały żadnych błędów, poza tym pisałem juz, że mam inny modem ADSL i na nim nie mam najmniejszych problemów, śmiga aż miło, pięknie i stabilnie. Z tym, że to modem bez WiFi
Podłączałem też ten modem+router zeby nadawał WiFi ale jest tak samo źle.

Skoro jesteś zmuszony zmienić urzadzenie to zrób to. Skoro oddawałeś go do tylu osób i serwisów i nic nie wykryto wiec nie ma co dalej toczyć tematu. Zamykam.