TP-Link WDR4300 Gargoyle + Samsung RV511 WIN8 Broadcom Połączenie ograniczone


(szymanski.1p) #1

Witam
Posiadam Router TP-Link WDR4300 z zainstalowanym firmware Gargoyle 1.9.1 i podpiętym modemem LTE pod USB.
Generalnie nie ma większych problemów z routerem, wszystko działa jak należy. Mam jednak problem z jednym z komputerów, posiadam samsunga RV511 z kartą WIFI od broadcoma i po połączeniu się do sieci połączenie jest ograniczone, i nie ma dostępu do internetu. Do wszystkich innych telefonów i komputerów w domu internet się łączy. Co może być przyczyną tego wyjątku ?
Z góry dziękuje za pomoc !
Patryk


(Marcin) #2

Co to za system operacyjny? Karta sieciowa poprawnie zainstalowana z innymi sieciami łączy się? Pokaż obrazek z ipconfig /all kiedy próbujesz połączyć się z siecią TP_linka


(szymanski.1p) #3

System operacyjny to Windows 8.1 PRO, wcześniej do starego routera Huawei łączył się bez problemu, teraz kiedy tworze sieć w telefonie do udostępniania też nie ma żadnych problemów, działa dobrze.

Do sieci łączy się lecz nie ma dostępu do internetu.
Ipconfig /all :


(Marcin) #4

Dopisz na sztywno do karty sieciowej jakieś DNS-y. IP pozostaw w automacie. Daj znać czy coś pomogło.


(szymanski.1p) #5

Wprowadziłem DNS Google, ale niestety to samo


(Marcin) #6

Sprawdź w cmd czy odpowiada -

ping wp.pl 
ping 212.77.98.9
ping 192.168.1.1

(szymanski.1p) #7

Wszędzie mam odpowiedź: "Reply from xxx: Destination host unreachable."


(Marcin) #8

Adres fizyczny lub adres IP nie jest zablokowany gdzieś w konfiguracji routera? Możesz podłączyć testowo ten komputer kablowo do TP-linka i sprawdzić dostęp do internetu?


(szymanski.1p) #9

Router został dziś uruchomiony na ustawieniach domyślnych, jednie konfigurowałem w nim dane do połączenia poprzez modem LTE oraz nadałem nazwę i hasło sieci WIFI.
Po podłączeniu komputera poprzez kabel internet działa i nie ma żadnych problemów.


(Marcin) #10

ping 192.168.1.1 sprawdź na innym komputerze który ma dostęp do internetu czy coś odpowiada.


(szymanski.1p) #11

Odpowiada, "Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time=1ms TTL=64"


(Marcin) #12

Spróbuj całą adresację wpisać z ręki ale z innym IP niż to co masz z DHCP
Ip 192.168.1.245
maska 255.255.255.0
brama 192.168.1.1
DNS 192.168.1.1 lub dns-y od dostawcy
Wrzuć jeszcze obrazek z Podstawowej konfiguracji routera


(szymanski.1p) #13

Tu zmiana adresacji:

Tu konfiguracja routera:


(Marcin) #14

Na a co z dostępem do internetu coś się zmieniło na lepsze czy nadal nic?
Sprawdź jeszcze raz

ping wp.pl
ping 212.77.98.9
ping 192.168.1.1

(szymanski.1p) #15

Niestety nadal to samo


(Heinz) #16

Pokaż ustawienia WiFi z menu routera konfiguracja - Podstawowa.
Spróbuj ustawić kanał WiFi na np 1 lub 6 szerokość kanału ustaw narazie na 20MHz a szyfrowanie wyłącz.


(szymanski.1p) #17

Zmieniłem kanał 2.4GHz (ten który wykrywa laptop) na 1 i wyłączylem szyfrowanie nadal jest to samo.
A tu screen sprzed zmian:


(Marcin) #18

Mi się skończyły pomysły. Stawiam że coś z systemem albo samymi sterownikami jest nie tak bo adresacja jest widoczna z DHCP routera na karcie sieciowej.


(szymanski.1p) #19

Zainstalowałem najnowsze sterowniki ze strony samsunga, no ale nic to nie pomogło. Spróbuje przeinstalować system bo też nie mam kompletnie żadnego pomysłu. Dzięki wszystkim za zainteresowanie.


(Heinz) #20

Może zanim zaczniesz reinstalować system to sprawdź np livecd ubuntu czy tam wifi będzie działało.