TD-W8961ND zasięg wfi na full ale transmisji brak

PVC musisz wybrac takie gdzie masz VPI 8 VCI 38.
Dokładnie to tak wygląda jak w tym linku: [url=http://www.netia.pl/pomoc_dla_domu,temat,11674,parametry-konfiguracyjne-dla-routerow.html
Oczywiście jak masz dialog na netii. jeśli na łączy tp to wersja z 0, 35.

Router jako Bridge działa bez problemu ale po kablu. Raczej skłaniam się że mam dialog mimo iż dostaję rachunki z Netii. Chyba się połączyli jakiś czas temu i tak do końca nie wiem czyje to moje łącze jest. Jak wybieram łącze typu bridge to wybieram parametry Dialog bridge i działa oprócz wifi oczywiście.

Kolego zacznij współpracować.

1. Najpierw wywal połączenie PPP z komputera bo ono jest niepotrzebne.
    nie używaj płyty do konfiguracji.
  2. Zaloguj się na stronę routera.
  3. Zakładka Interface Setup - Internet
  4. Z listy wybierz PVC takie które będzie miało VPI 8 i VCI 35
  5. Jak na nie trafisz to wybierz jeszcze połączenie PPPoE LLC i niżej wpisz swój login i hasło.
  6. Zapisz zmiany.

poczekaj 3 minuty i powinna zapalić się kontrolka z globusem(internet) na routerze. Sprawdź czy działa internet na telefonie i wifi.

jak nie to przejdź do punktu 4 i wybierz PVC2 z VPI 0 i VCI 35. wybierz PPPoA i VC-mux.

A co sie dzieje jak wybierzesz 0,35 dla Netii?

Ustawiłem tak jak na zrzucie ekranowym. Net po kablu działa po wifi nie.

Super tylko pewnie to nie te vpi/vci. Pokaż zakładkę status-device info

Skoro po kablu działa to z ustawieniami nie ma co szastać. Działa? Masz jakieś inne urządzenie posiadające wifi aby sprawdzić?

status device info

Dział tylko połaczenie między routerem. Nie masz adresacji na WAN-ie czyli ADSL.

Wejdź na PVC0 i wprowadź tam swoje VPI 8 i VCI 35. Potem reszta z konfiguracji. zapisz ustawienia i zrestartuj router. Poczekaj z 5 minut i wejdź w ten status i wrzuć go na forum.

Prawdopodobnie wyrzuci błąd bo ma taką konfiguracje na PVC4

Faktycznie nie zauważyłem. Więc konfiguracja na PVC4.

Oczywiście PVC4 z PPPoA/PPPoE :wink:

W Dialogu dla Annexu B 1.32 czyli PVC0. Oczywiście PPPoE LLC.

Annex_B jest ustawiony pytanie jaka enkapsulacja. W Bridge działało na 1/32

Prawdopodobnie tak jak podałem czyli PPPoE LLC. Zresetuj go do ustawień fabrycznych i jeszcze raz ustaw od poczatku.

Witam ponownie. Dokładnie tak jak kolega napisał wyżej-router wyrzucił błąd i wszystko się posypało -zero netu. Dziś reset , na nowo wszystko wpisałem i wygląda ze strony routera że jest chyba lepiej bo efekt jest taki że netu już nie mam ani w komórce ani w kompie.

DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM -ROUTER W KOŃCU OŻYŁ :slight_smile: PO KOLEJNYM RESTARCIE :slight_smile:

No to bomba. My też cieszymy się wraz z Tobą. Temat proszę zamknąć.

To właśnie chciałem zasugerować bo nie dostałeś bramy internetowej, Ale jak działa to ok. Pozdrawiam i zapraszamy ponownie do nas na forum.