Witam. Na wstępie prosze mnie nie kasować że jest milion poradników jak co i jak zrobić Ostatecznie zrobiłem wg. tego poradnika:
Robię to na systemie XP, nie wpisuje klucza WEP bo takiego nie mam do połaczenia, ustawiam wszystko jak w poradniku wpisuje hasło do wi-fi i nie ma połączenia z 2-gi routerem, bo mam w garażu PC i chce mieć internet połączony bezprzewodowo z 2-giego routera. Jak przy kroku 8 wg. poradnika jest wszystko poprawnie.. ręce już opadają nie mam sił do tego bardzo byłbym wdzięczny jak by ktoś pomógł
CHACA mam hasło do wifi szyfrowanie WPA2 itd. ale jak biorę WEP to nie mam żadnego i dlatego mówie ze nic nie wpisuje bo na głównym routerze też nie mam żadnego hasła WEP
Tak ale z tego drugiego, mam w domu jeden tp-link który ściąga sygnał z kabla na router i rozbija go na wi-fi a w garażu mam 2-gi router którym chce po prostu odbierać wi-fi i kablem do PC
Zrób reset tego TP-linka (odbiornika) do ustawień fabrycznych. Podłącz tylko do komputera, zaloguj się na adres 192.168.1.1 (taki powinien być domyślnie), zmień na adres 192.168.100.1 i reboot (ponowne uruchomienie). Potem logujesz się na 192.168.100.1 i konfiguracja jak w poradniku. Do ustawienia routera nie jest ci potrzebny dostęp do internetu.
Dobra lecę do garażu działać dzięki zobaczymy co się uda zrobić Tylko problem jest taki że ten router w domu (nadajnik) zmieniłem ip na 192.168.100.1 i teraz sie juz do niego nie zaloguje bez resetu chyba
Mówiłem o zmianie adres IP na odbiorniku bo o nim dyskutowaliśmy.
zmieniłem ip na 192.168.100.1 i teraz sie juz do niego nie zaloguje bez resetu chyba :P
Wpisz na sztywno adres do karty sieciowej 192.168.100.2 i maskę 255.255.255.0 i wtedy możesz na chwilę zalogować się na główny router. Potem wróć do automatu.
Nie ma sprawy, jak masz FB to kliknij lubię to na naszym profilu. Jeżeli tematy wyczerpany zamknij proszę wątek a w razie problemów zapraszamy ponownie do nas na forum.