Heinz
(Heinz)
9 Listopad 2017 20:10
Dane dla trybu recovery w Archer MR200
UWAGA!!! Wgranie złego pliku recovery uszkodzi bootloader !!!
Nazwa pliku: ArcherC2V1_tp_recovery.bin
Adres IP serwera: 192.168.0.66
Maska podsieci: 255.255.0.0
Plik z obrazem firmware dla routera ArcherC2V1_tp_recovery.zip (5,8 MB)
Więcej informacji na temat samego trybu recovery bootloader'a routerów TP-Link jak i przydatności poniższych danych można znaleźć w osobnych tematach poświęconych wgrywaniu firmware przez tryb recovery.
Poradnik dla osób korzystających z systemu operacyjnego Windows :
W niektórych routerach została dodana funkcja Recovery, która ułatwia naprawę routera po nieudanej aktualizacji oprogramowania.
Żeby się upewnić czy funkcja Recovery działa wystarczy uruchomić router z wciśniętym przyciskiem reset. Jeśli kontrolka WPS nie zaświeci się do 10 sekund od włączenia routera to tej funkcji router nie posiada.
Aby rozpocząć aktualizację potrzebujemy:
Plik recovery
Komputer z kartą sieciową LAN
Serwer TFTP
Kabel LAN
Szukamy, pobieramy i wypakowujemy plik z firmwar…
Poradnik dla osób korzystających z systemu operacyjnego Linux :
Przy okazji zabawy z konsolą szeregową przy ratowaniu jednego z moich routerów TP-Link (TL-WR1043ND V2), parokrotnie przewinęła mi się informacja na temat trybu recovery, który ma być dostępny w części routerów. W czym nam taki tryb może pomóc i czy nasz router go obsługuje? Jeśli tak, to jak za jego pomocą naprawić urządzenie, które nie chce wystartować, np. po przerwanym procesie wgrywania firmware TP-Link czy też OpenWRT/LEDE? W trym artykule postaramy się odpowiedzieć na te pytania.
Czym je…
1 polubienie
Hej,
A czy można zdobyć plik dla wersji v2? Przekopałem internety wzdłuż i wszerz i nie mogę znaleźć. Będę wdzięczny za pomoc.
Heinz
(Heinz)
12 Listopad 2018 21:46
Robiłem już jeden plik recovery dla MR200v2
Witam
Próbuję reanimować Archer MR200 v2.0 w trybie recovery. Bardzo proszę o plik z firmware.
Z góry dzięki
jednak nie mogę zagwarantować czy plik jest 100% dobry. W tym routerze istnieje ryzyko całkowitego zablokowania poprzez wgranie złego pliku więc radził bym uważać.
Czy coś jest z nim nie tak? Powrót z OpenWRT?
Dziwna sprawa - po automatycznej aktualizacji przestał działać, wpadł w pętle.
Heinz
(Heinz)
16 Listopad 2018 21:16
Spróbował bym wgrać ten plik recovery. Może da się go uratować.