Witam.
Mam pewien problem z portami.
Internet radiowy na bazie Netii, router WR740N.
Nie ładują się strony: onet, youtube, kwejk i tak dalej. Raz się załadują, a raz ładują się w nieskończoność. Nie wiem na czym to polega. Router kupiłem wczoraj i podłączyłem.
Jak odblokować te porty by działały podane strony?
Jeśli potrzebna jest większa ilość informacji to piszcie o które chodzi a wkleję od razu gdy odczytam post.
Pozdrawiam.
Tak wygląda forwarding:
Do przeglądania stron nie potrzeba otwierać portów na routerze.
U Ciebie może być problem z serwerem DNS albo coś w komputerze siedzi i blokuje.
Jeśli podłączysz bez routera to działa?
bez routera działało i działa.
nie wiem czy to pomoże ale 1 i 3 dioda są cały czas włączone, 2 miga powoli a 4 i przedostatnia migajaą bardzo szybko.
Zapomniałem dodać, że kabel z anteny od internetu idzie pod router, a z routera kablem utp do komputera.
sprawdzałem na tablecie i też niektóre strony nie działały, więc to jest wina konfiguracji routera na 100%
Zakładka DHCP settings wywal zera z pół DNS i wpisz:
8.8.8.8 213.241.79.37
Masz dużo odebranych danych i mało wysłanych. Spróbuj wyłączyć utorrenta i inne programy korzystające z internetu. czy kontrolki dalej szybko migają?
gdy nie korzystam to mrugają rzadziej własnie gdy wyłączyłem utorrenta
8.8.8.8 -to ma być w pierwszym polu (primary dns)
213.241.79.37 -a to w drugim? (secondary dns)
w zakładce dhcp i podpunkcie address reservation nie mam nic, dodać coś?
[quote="tomas1395, post:8, topic:4978"]8.8.8.8 -to ma być w pierwszym polu (primary dns)
213.241.79.37 -a to w drugim? (secondary dns)[/quote]
Tak
Tam nic nie musisz wpisywać.
zrobiłem tak jak piszesz tzn:
1st dns-8.8.8.8
2nd dns-213.241.79.37
zrobiłem reboot
i nadal nie ładuje się np kwejk.
dodam, że np na facebooku rozłącza mi co chwile czat...
to ja już nie wiem.
Spróbuj przywrócić router do ustawień fabrycznych i jeszcze raz ustaw wan na PPPoE wpisz login i hasło zapisz i więcej nic nie zmieniaj.
strony działają (nadal nie wszystkie), ale jakby mnie rozłączało na bardzo krótko, bo np na facebooku rozłącza mi czat po kilkunastu sekundach
w ząłączniku ładowanie kwejka.
na dole z lewej strony pokazuje co ładuje w tym momencie i zatrzymuje się na code.jquery.com. na innej stronie s7.addthis.com nie wiem co to, ale wydaje mi się, że reklamy.