Witam,
Kupiłem router TD-W8968 z myślą ograniczenia dostępu do internetu moim dzieciom (wiek gimnazjalny) na które żadne dostępne programy z kontrolą rodzicielską już nie działają.
Do routera podłączone są trzy komputery i chcę aby od godziny 22 do 10 rano dwa zostały odcięte od netu.
Znalazłem w google rozwiązanie http://www.tp-link.com.pl/article/?faqid=467 poustawiałem więc zgodnie z instrukcją na tej stronie ale w momencie gdy zaznacze opcję Enable Firewall oraz opcję Deny, natychmiast pojawiają się żółte trójkąty na wszystkich komputerach i na tym się kończy moje podejście do sprawy, ręce mi opadają bo nie wiem co tu robię źle.
Dziękuję za odpowiedź,
Tak podaję listę adresów do blokowania, ale głównie chodzi mi aby blokada działała w godzinach nocnych od 22-10 rano tak mam ustawione .
Chciałbym aby blokowało konkretne adresy IP więc zmieniłem i ustawiłem tylko te 2 docelowe co pokazane jest na poniższych zdjęciach.
Tylko dlaczego blokuje teraz, czyli po 14-00 i dlaczego blokuje także mój komputer? Jak to poustawiać aby było dobrze?
Przełączyłem na allow tak jak poradziłeś i póki co nie odłączyło internetu. Mam nadzieję że reguła zadziałała bo jest to dla mnie bardzo ważne, a to okaże się o 22
Mam jeszcze pytanie - lepiej ustawić regułę po adresie IP czy mac?
Pozdrawiam.