Witam mam problem gdy gram w gry MP np CS:GO tracę pakiety LOSS and Choke i jak włączam rozrywkę to jest ping 100/150 potem spada, czasami podczas rozrywki skacze ping i tracę pakiety . Tak samo w CMD jak sprawdzam ping w wp.pl lub innej np to wszystko fajnie ale potem pokazuje ms 174, 200 ,300 i spada i pakiety 30% lub mniej.
Mam w domu 2 komputery:
laptop łączy się przez WiFi wbudowany
PC stacjonarny przez kartę sieciową USB WiFi TL- WN722N ( tu jest problem )
Router ma najnowszy Firewall
Router mieści się na strychu TL-WR740N Internet radiowy upload 1Mb/s download 4Mb/s Operator GIGA
TP-link nie jest dostawcą a tylko routerem, chodziło mi o podłączenie komputera bezpośrednio do anteny zewnętrznej za zasilaczem PoE no i sprawdzenie stabilności tego internetu. Będziesz miał jasność czy to dostawca czy TP-linka "psuje" twój ping w grach.
A kto ci każe wchodzić na dach!? :o
Kolego chyba nie czytasz tego co piszę:
chodziło mi o podłączenie komputera bezpośrednio do anteny zewnętrznej za zasilaczem PoE
Zasilacz ma dwa porty PoE i LAN. PoE idzie do anteny a LAN do TP-linka. Więc odłączasz TP-linka i podepnij się tam komputerem. Sprawdź jak zachowuje się łącze.
Witam przepraszam że nie odpowiadałem lecz miałem przygotowania na święta i spr osobiste.
Jak podpinam laptopa przez kabel bezpośrednio nie do routera ping nie skacze i jest 50/60.
No to teraz diagnostyka pozostaje adres wp.pl oraz IP lub domena serwera z którym masz problem - połączenie przez router oczywiście (tak jak normalnie korzystasz z internetu).