Witam Wszystkich
Czy ten typ tak już ma, że nie widzi pewnej częsci plików na dołączonym pendriv'ie.
Oprogramowanie jest aktualne ( 0.6.0 2.12 v000c.0 Build 140613 Rel.31066n ), serwer uruchomiony, w odtwarzaczu sieciowym Yamahy widzę serwer i zawartość, ale nie całą. Czy sa jakieś limity w serwerze.
Wdzięczny będę za jakieś porady, bo ja się już poddałem
robiz
Urządzenia TP-linka nie posiadają pełnej certyfikacji DLNA dlatego nazwa"Media Server" dlatego producent zapewnia 100% kompatybilności tylko z Windows Media Player
Ile masz tych plików? Co widać na starym Windows Media Player lub choćby na komputerze kiedy udostępniasz dane z pendrive-a?
W Windows Media Player pokazuje 997, natomiast jak sprawdzam na komputerze zawartość dysku udostępnionego w sieci, to jest 1312 plików w 86 folderach.
robiz
No ale wszystkie pliki nie muszą być multimedialne lub rozszerzenia nie czytane są przez WMP. Jeżeli udostępnienie pokazuje tyle plików ile rzeczywiście tam jest to masz wszystko w porządku.
W znakomitej większości sa to pliki flac , tylko ok 100 w formacie mp3.
Niestety te brakujące ok 300 pozycji sa to pliki muzyczne ( flac, mp3 ) , które nie sa widoczne w odtwarzaczu sieciowym , a także Windows Media Player. Własnie to sprawdziłem.
robiz
Jak duży jest ten pendrive i jak sformatowany (fat czy ntfs)?
Pojemność to 64 GB, format jest w NTFS.
robiz
Zgłębiłem troszkę twój temat i na pewno w oprogramowaniu z 2013 roku było ograniczenia do 1000 plików w serwerze multimedialnym. Patrzyłem też na poprawki w 0.6.0 2.12 v000c.0 Build 140613 Rel.31066n nie ma tam wzmianki o funkcji serwera multimedialnego więc jest możliwe że nadal jest takie ograniczenie zaimplementowane w oprogramowaniu tego modelu.
Aby potwierdzić musiał byś skontaktować się ze wsparciem technicznym i tam potwierdzić moją tezę lub też nie:
Tyle mogę zrobić dla ciebie w tej chwili bo mam W8970v1 ale z Luci na pokładzie więc nie sprawdzę
Dziękuje za zainteresowanie, zawsze wiem coś więcej.
Napisze we wskazanym wątku.
Dziękuje
robiz
To tylko informacje gdzie musisz zadzwonić lub napisać mail-a. Jak sam widzisz prowadzimy z kolegami nieoficjalne forum TP-linka.
Tak, tak, wiem, już wysłałem maila, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Odnośnie forum to zacna inicjatywa. Znam to forum juz od dwóch lat, od czasu zakupienia routera. Jednak do dziś wystarczyło tylko poczytać określone wątki
Gratulacje za tak prężnie prowadzone forum !
robiz
Dzięki, czekamy oczywiście na informację w tej sprawie.
Oczywiście napiszę jak otrzymam konkretne odpowiedzi.
robiz
Ja doradzę tak ; kup niedrogi Nas za ok 500 zł i problemy z serwerem multimediów dla Tv będziesz mieć z głowy.
Tak ja zrobiłem.
Na pewno jest to najlepsze rozwiązanie. Ja tylko potrzebuję serwera / dysku do muzyki w plikach FLAC. Mam odtwarzacz muzyczny, sieciowy i gram muzę z plików .
Szkoda ,że Tplink robi coś dobrze ,a w tym jest lekko niedopracowany serwer........
A z NAS' ów to na co spojrzeć ?
robiz
Szkoda ,że Tplink robi coś dobrze ,a w tym jest lekko niedopracowany serwer........Tu pewnie chodzi o wydajność procesora jaki jest w routerze. Zwróć uwagę że to rozwiązania SOHO i musi być jakiś kompromis cena a wydajność/funkcjonalność. Budżetowe rozwiązanie ZyXel, WD (sam korzystam od ponad roku z Zyxela310) trochę wyżej do Synology i Qnap.
Ah te kompromisy
Poczytam o tych dyskach.
robiz
Nie przyjmuj tego osobiście ale ludzie zapominają że kupując urządzenia do domowego użytku płacąc 100-200zł nie będą mieli kombajnu multimedialnego w połączeniu z routerem bezprzewodowym który będzie obsługiwał duże prędkości internetu. W tej cenie nie ma takiej możliwości.
Wiem, wiem.... takie rzeczy to tylko w "erze" lub w " nibylandii "
robiz