Konfiguracja ADSL TP-Link TD-8817 Bridge Mode + WR841N - Neostrada

14-16 Mbps. Jak ściągnę moją asystentkę podłączania kabli to się dostosuję do poleceń :wink: Na razie musiała odpocząć od tego.

Nie ma problemu. Sprawdzaliście opcję którą podałem w #33?

Próbowałem opcji z podłączeniem do LAN i wyłączeniem DHCP jednak internetu nie było.
Właśnie sprawdziłem połączenia i niestety nie ma internetu, ale adresy WAN pobiera.
Coś mi się wydaje, że ten router jest jakiś lewy. Do tej pory był używany jako most bezprzewodowy i do tego sprawował się bardzo dobrze.
Wcześniej miałem takie połączenie: TD-8817 -> PPPoE i AP WDR3600 -> Most WR821N ->Telewizor
(sąsiad)-> Most WR723ND -> Most EDIMAX ->Skrzynka NAS
Problemu z połączeniem tego nie miałem żadnego. Do czasu naprawy WDR3600, będą musieli rodzice wytrzymać i udostępniać internet przez komputer do notebooków. Daję więc sobie z tym spokój i może za miesiąc jak będę w domu sprawdzę w czym jest problem.
Dziękuję wszystkim za pomoc.
Pozdrawiam.

Ja też myślę ze jest on uszkodzony, bo na te wszystkie kombinacje większość powinna działać. Kable wykluczyłeś?

Były podłączane 3 różne kable w tym jeden, który wcześniej był połączony z WDR3600 i chodził normalnie.

Sprawdził bym jeszcze na oryginalnym sofcie, chyba że było tak samo?

Może innym razem sprawdzę. Wczoraj na oryginalnym sofcie nawet nie pobierało adresów z PPPoE, gdzie na Gargoyle chociaż pobierało adresy.

Po podłaczeniu modemu do kompa jest dostęp do neta?

Tak.

Skoro działa wgrywanie softu to porty powinny być ok. Ustaw WR: W połączeniu Wybierz WAN na Wyłączone.
IP urządzenia wpisz 192.168.1.2 Adres IP bramy wpisz 192.168.1.1.
Kable podłączaj do różnych portów LAN. Może zaskoczy.

Również nie chodzi. Poddaję się.

Ten WR był kupiony jako nowy czy używany?

Nowy, jednak nie używałem jego nigdy jako główny router. W trybie mostu działa normalnie.

Trzeba by go sprawdzić jak działa podłączony do innego routera, czy bez przeszkód pobiera IP na WAN. Macamy w tej chwili na ślepo. Coś trzeba w końcu wykluczyć.

Może w listopadzie wybiorę się do domu wtedy pewnie sobie z tym poradzę. Zdalnie jest to strasznie irytujące dla mnie jak i dla rodziców.

No i jak z tymi ustawieniami?
Ja jestem już po teście. Modem ADSL Thomson ST516 spięty kablowo z WR-740 z Gargulcem na pokładzie.Modem podpiety do portu WAN routera Gargulec ustawiony jako brama sieciowa. W takiej konfiguracji śmiga przez wifi i LAN.

Nie bawiłem się już bo wykorzystałem wszystko co mogłem. U mnie też pobierało adres na WAN i niestety dalej internet nie chodził. Modem masz w trybie PPPoE czy Bridge? Mi normalnie pobierał IP w trybie PPPoE i Bridge, ale dalej już nie podawał internetu.

Modem jest w trybie sesji PPPoA. Bez bridga. Wychodzi na uszkodzenie routera.

Witam, w oczekiwaniu na naprawę WDR3600 od prawie półtora miesiąca, sprawdziłem jeszcze inny router WDR743ND i jest dokładnie to samo. Tak jakby modem nie współpracował z nimi. Możliwe, że wina leży po stronie modemu i tu rodzi się moje pytanie. Czy ktoś próbował wgrać oprogramowanie v8 do td-8817 z v6? wersja v6 od 2010 roku nie otrzymała żadnej aktualizacji, a v8 na pewno wnosi sporo poprawek, a ostatnia aktualizacja jest z marca 2014. Czy jest szansa, że to może zadziałać?

Nie ma takiej możliwości bo to dwie różne wersje hardware-owe (sprzętowe).