Gargoyle 1.6.2.2 dla WR1043ND v3

(Heinz) #1

Gargoyle w załączniku to wersja dla WR1043NDv2 ze zmienionym nagłówkiem przez co pasuje do WR1043NDv3, dostępne w załączniku tego posta.
Gargoyle wgrywamy przez oficjalne oprogramowanie, zakładka System Tools - Firmware update lub przez OpenWrt.
Powrót do oficjalnego oprogramowania przez użycie pliku bez bootloadera (wr1043ndv3_poland_3_16_9_up(150729).bin).

0 Likes

TP Link 1043 v3 Gargoyle
Oprogramowanie Garygole help
(kristal) #2

Hej
Masz pomysł co począć ?
Chciałem wrócić z gorygole (gargoyle-1.6.2.2-tl-wr1043nd-v3-factory.bin)do tplink frimware i
wykorzystałem polecony plik : wr1043ndv3_poland_3_16_9_up(150729).zip
Posiadam oczywiście wr1043nd-v3.
Po powrocie nic nie mogę wykonać, zero dostępu itd.
adres 192.168.1.1 niedostepny, Wifi brak itd. Uwaliłem router ?
Help

0 Likes

(Heinz) #3

Prawdopodobnie.
Jak zachowują się diody na routerze?
Jeśli zadziała to spróbuj trybu recovery.

0 Likes

(kristal) #4

Miga wifi i system co oznaczałoby że działa ale coz tego skoro nie mogę się do niego dostać, ustawic wifi, Wan itd.
???

0 Likes

(Heinz) #5

próbowałeś zresetować? Kabel podłączony pod LAN?
Sprawdź czy dostajesz IP na kartę sieciową
Konfigurację routera robisz przez stronę http://192.168.0.1/

0 Likes

(kristal) #6

Zapomniałem o tym adresie. Dzięki. Wszystko gra.
Jestem już na dd-wrt i jestem rad.

0 Likes

(rooneyasd) #7

Działa Ci dd-wrt na tp-link 1043 v3? Jak tak to podaj jaką wersję tam wrzuciłeś.
Przez chwilę korzystałem z Gargoyle 1.6.2.2, na początku wszystko chodziło to znaczy prawie wszystko VPN nie działał w ogóle. Po około nie całych 2 miesiącach nagle przestał chodzić, zrywał połączenie na WAN tylko po zmianie np ssid. Wgrywałem kilka razy i cały czas ta sama bajka, przestałem i wróciłem na razie do oryginalnego firmware.
ps: Czy coś już wiadomo na temat jakiegoś innego alternatywnego oprogramowania do tp-link 1043 v3?

0 Likes

Nie mogę wejść do konfiguracji routera 1043ND v3
(kristal) #8

Miałem przerobioną wersję z V2 (sprzęt jest tożsamy) ale od wczoraj już jest dedykowana wersja na
http://www.dd-wrt.com/site/support/other-downloads -> betas -> 2016 -> 03-02-2016-r29193 -> tplink_tl-wr1043nd-v3
Na pierwszy raz factory-to-ddwrt.bin
innym razem jako update już tylko tplink_tl-wr1043nd-v3.bin

0 Likes

(CHACA) #9

Jest także CC czyli Open Wrt do tego modelu.

0 Likes

(rooneyasd) #10

Zapomniałem dopisać, tak OpenWRT miałem przez chwilę, działał ale kurde nie mogłem się do niego jakoś przyzwyczaić, może za krótko korzystałem.
Dzisiaj przetestuje dd-wrt. Za jakiś czas zdam relacje.
Wielki dzięki za podpowiedzi :slight_smile:

0 Likes

(CHACA) #11

Ja mam od początku Chaos Calmer wgrane i nie narzekam. Ustawiasz raz i zapominasz.

0 Likes

(zaps) #12

Witam kupiłem router tp-link TL-WR1043ND, z poradnika próbowałem wgrać nowe oprogramowanie gargoyle
Wszedłem na adres 192.168.0.1 wszystko zadziałało zalogowałem się i zgodnie z poradnikiem z menu po lewej stronie wybrałem System Tools a następnie Firmware Upgrade i wgrałem wersje którą znalazłem na tej stronie
coś tam się wgrywało router się zresetował i nagle się zawiesiła strona, że brak połączenia coś tam i teraz nie mogę wejść na ten adres 192.168.0.1 ani ten 192.168.1.1 bo wyskakuje ta witryna jest nieosiągalna, diody palą się normalnie. Wcześniej nic nie konfigurowałem, ani nie wgrywałem na kompa oprogramowania z płytki bo nie mam stacji dvd.

0 Likes

(Marcin) #13

Dostajesz jakaś adresację z DHCP routera? Podłączenie przewodowe?

0 Likes

(zaps) #14

Podłączyłem z modemu od światłowodu (modem dasan h645g) do routera i drugim kablem z ethernet do karty sieciowej, internet nie działa, działa tylko gdy podłacze bezpośrednio z modemu do karty sieciowej. Router muszę skonfigurować z dostawcą internetu ale teraz nie mam jak jak mi się nie wyświetla ta strona. A i jeszcze gdy próbuje zresetować router przytrzymując 10s to nic się nie dzieje.

0 Likes

(Marcin) #15

Interesuje mnie adresacja z DHCP TP-linka. Jeżeli nie masz wiedzy sieciowej wystarczy to powiedzieć, znaczne ułatwi nam to rozmowę.
Pokaż ipconfig /all wpisane do cmd kiedy jesteś podłączony do TP-linka przewodowo (nie interesuje nas na razie dostęp do internetu)

0 Likes

(Marcin) #17

TP-link był podłączony jednym przewodem tylko do komputera?

0 Likes

(zaps) #18

tak

0 Likes

(Marcin) #19

Jakoś trudno mi w to uwierzyć widząc taką adresację!? Nie miałeś TP-linka podłączonego do internetu? Pewnie mając dostęp do internetu przez kartę ethernet przełożyłeś tylko przewód do TP-linka?

0 Likes

(zaps) #20

Kabel od modemu był podłączony do routera i z routera do karty sieciowej, teraz daje screen gdzie router jest połączony tylko z karta sieciowa

0 Likes

(Marcin) #21

Pewnie masz wyłączone DHCP. Reset do ustawień fabrycznych - trzymaj przycisk powyżej 10s

0 Likes