Witam , mam problem z konfiguracją modemu , tak myślę ponieważ internet chodzi za wolno np. pobieranie jakiejś gry.Bardzo prosze o pomoc w skonfigurowaniu.
Router:TD-W8951ND. W umowie mam od 1 do 10 mb/s.Ciągle mam 1mb/s nic sie nie zmienia,pobieranie jest z prędkością 150kb/s A Wcześniej jakiś rok temu miałem 500kb/s. Speedtest :
Teraz mam taki ping ale normalnie mam około 40.
Pokaż status ze strony konfiguracyjnej routera. Dokładniej to co jest na dole strony ( parametry linii)
Prosze bardzo
Masz problem na linii. Jeśli się znasz na kablach to sprawdź instalację w domu. Jeśli nie to wezwij technika orange który powinien zlokalizować usterkę. Przez tą usterkę automat DLM obniżył parametry synchronizacji.
Jak będziesz dzwonił to zgłoś niestabilne działanie internetu.
Czyli może być stara/zniszczona wtyczka ?
Też. wystarczy że gdzieś nie będzie dobrego styku to połączenie będzie zrywane, przy każdym zerwaniu automat będzie obniżał parametry aż zrywanie ustąpi.
Jak stwierdzić czy mam internet radiówke czy ciągnięty kablem.
Skoro masz podłączony go pod linię telefoniczną to ona ma swój drugi koniec w szafie ONU/centrali. czyli wszystko podłączone jest kablem.
Czyli będe musiał zadzwonić do orange i powiedzieć im że mam problem z internetem.A co jeśli nie będą chcieli przyjechać.
Przyjechać przyjadą. Oczywiście może udawać że coś zrobił ( napewno zresetuje DLM) i będzie szybciej przez 2 dni.
Masz telefon analogowy?