Zapamiętywanie loginu i hasła TD-W9980 w Firefox'ie

Niedawno kupiłem td-w9980. Generalnie jestem zadowolony, ale... po raz pierwszy spotkałem się z sytuacją, że Firefox (i inne wyszukiwarki) nawet nie proponuje zapamiętania loginu/hasła od routera.
Czy może ktoś wie, jak to zrobić, żeby Firefox to zapamiętał? Czy to w ogóle jest możliwe?

Google Chrome nie proponuje?

Niestety nie. Żadna przeglądarka.
Chyba zrobili to pod jakimiś niestandardowymi zmiennymi/nazwami. Wkurzające i w sumie nie wiadomo po co..

Jak logujesz się do routera?

Normalnie, przez stronę www i standardowy login/hasło - admin/admin.

U siebie też sprawdziłem i to menu tak jest skonstruowane. na żadnej przeglądarce nie chce zapisać hasła.

Dokładnie mogę potwierdzić że tak jest.

Miałem wiele routerów, ale po raz pierwszy widzę taki, w którym przeglądarka nie zapamiętuje ani loginu, ani hasła. Niby to może jest bezpiecznie ale cholernie niewygodnie. Ciekawe, czy zrobili to celowo, czy przypadkowo?
Zauważyłem jeszcze jedną rzecz. Adblock nie lubi stron tego routera. Kiedy jest włączony, nawet strona główna potrafi się bardzo długo ładować albo nie ładuje się wcale. Co prawda to nie problem, bo wystarczy dodać Adblockowi wyjątek i jest OK. Zresztą może to zależy od tego, jakie są filtry w Adblocku zainstalowane?

również posiadam adblocka i nie widzę żadnego problemu z otwieraniem tej strony.
ps to menu jest na routerach w8968, w8970, w8980, w9980, archer d2 d5 d7 d9 i na wszystkich będzie zachowywać się identycznie z tym hasłem.

Jak już pisałem, być może problem z AdBlockiem związany jest z ustawieniem/rodzajem filtru. Zresztą to sprawa mało istotna. Jeśli chodzi o hasła, to może specyfika sprzętu TEJ firmy. Ja się dotąd z tym nie spotkałem, choć routerów przeszło przez moje ręce kilkanaście :slight_smile: