Witam, chciałbym zakupić jakiś nowszy model routera, w tej chwilii mam TD-W8901G, wifi łapie zaledwie na 2 metry odległości, potrzebuję router na wifi jak i na 4 wejścia LAN.
W moim routerze też co jakiś czas rozłącza całkowicie dostęp do internetu, pojawia się żółty trójkąt, i kontrolka "INTERNET" gaśnie, miał to być problem w kabelku który dochodzi do routera, jednak po wymianie jest to samo, raz rozłączy na 2minuty a raz na 2 godziny.
Pozdrawiam
Wszystko zależy w jakim przedziale cenowym. Nie za drogie to TD-W8951N lub TD-W8961N. Popatrz także na rodzinę routerów Archer D2,D5, D7, D9. Jako jeden z najmocniejszych to TD-W9980.
Ze swojej strony polecam modem TD-W8950N, Jeśli ma być on do neostrady to polecam zakup brandowanego ( nowego) z logiem orange. Na allegro są w bardzo dobrej cenie.
Nie chciałbym też przepłacić, skoro za 3 lata pewnie i tak będzie do wymiany albo coś się stanie.
Te które wymieniłem są jak najbardziej do Neostrady. Popatrz sobie na portalach aukcyjnych.
A co do zasięgu Wi-Fi, do 130zł który ma jakiś taki lepszy zasięg?
Wszystkie będą miały podobne. Ograniczenie mocy do 100mW
Czyli czy kupię TD-W8951ND czy TD-W8950N to będzie to samo tylko ceną sie różni?
Wszystkie routery legalnie sprzedawane w naszym kraju muszą mieć ograniczoną moc do 100mW w paśmie 2,4GHz i to jest wymóg prawny ze względu na bezpieczeństwo zdrowotne.
Czyli nic mocniejszego nie da rady, jedynie antenka dodatkowa do drugiego komputera, a co do tych dwóch modeli TD-W8951ND czy TD-W8950N lepiej opłaca się kupić?
Jeżeli masz słabą linię telefoniczną to W8950N bo jest na chipsecie Broadcom-a.
Linie chyba nie są najlepsze, internet ok. 10mb/s wykupiony a ok. 6-8 tylko dochodzi od orange
Dzięki za pomoc
Wolę coś jednak od strony TP-LINKA
Jak chcesz. Mi służył ładnych parę lat.