Witam!!!
Mam problem, router ten miał wgrane dd wrt zawiesił się i zresetowałem i juz się nie właczył, Mrugna wszystkie kontroli na 1s po czym na 1s migna diody od lanów i portów wan i znowu wszystko od nowa. Ale ciągle świeci się dioda pwr. Da się to jakość naprawic?
Pozdrawiam
Uszkodzone firmware, ale bootloader działa. Sprawdź czy ma on nowy bootloader z trybem recovery.
Uruchom router z wciśniętym przyciskiem QSS(WPS).
zero reakcji na wcisniety przycisk qss. Pozdrawiam
dzięki a jakie inne mozna spróbować wgrać oprogramowanie poniewaz link do specialnego firmware nie działa.
2. Specjalnie przygotowany firmware, dla upewnienia się sprawdzamy sumy kontrolne
Pozdrawiam
Można wgrać to:
wr1043nv1_en_3_13_13_up(130325).rar
Oczywiście trzeba je wypakować z archiwum
Wyłącz zaporę/firewall bo router nie widzi serwera TFTP
możliwe ze masz zbyt stary bootloader na tamte firmware. Spróbuj tego: Firmware bez bootloadera dla routerów TP-Link
wr1043nv1_de_3_9_17_up_(100331).bin
Te jest po niemiecku więc potem wgraj najnowsze firmware ze strony tp-linka.
dzieki ruszył a mam jeszcze pytanie a teraz moge wgrac juz normanlnie z bootem polis soft?
Pozdrawiam
tak
dzieki za wszystko. Pozdrawiam
Witam!!!
A taki coś da się w ten sam sposób naprawić?
https://onedrive.live.com/?authkey=!AN5M-MdfQis9oDY&cid=84F5EC832AD0BD6F&id=84F5EC832AD0BD6F!16803&parId=84F5EC832AD0BD6F!107&o=OneUp
Pozdrawiam
Powinno się dać. Podłączyłeś już interfejs?
niestety jeszcze nie, bo to jest sąsiada. Mój po ostatniej reanimacji chodzi bez problemu. Pozdrawiam
Nie startuje obraz.
Instrukcja naprawy:
wiem właśnie tyle ze jak wpisze tpl to nic sie nie dziaje
Musisz to zrobić naprawdę szybko. W putty można wklejać te tpl za pomocą kliknięcia prawym przyciskiem myszy.
Sprawdź jeszcze połączenie przewodu które idzie do Rx routera.