WPA 4220 brak połączenia z internetem

Jak w temacie. Wykonuję wszystko z instrukcją ale netu nie mogę uzyskać przez transmiter.

Co to dokładnie za para urządzeń? WPA4220KIT?

Tak. TL-WPA4220 KIT.

Urządzenia linkują się? Diody oznaczające "domek" świecą się na obydwóch urządzeniach?

Parowałeś je ze sobą?

Parowałem je. Nie, nie linkują się.

Zrób to w gniazdach na jednej fazie (np. w tym samym pokoju lub na listwie zasilającej/przedłużaczu).

Podłaczyłeś kablem ten mniejszy nadajniczek z routerem? W dostępnych sieciach wifi wyświetlana jest nazwa tego TP-LInka?

Tak. Mniejszy nadajniczek podłączyłem do routera i podłączyłem do gniazdka. Drugi obok. Na pierwszym nacisnąłem przez 2 sek. przycisk parowania. Za chwilę na drugim przycisk parowania przez 1 sek. Oba są na tej samej fazie. W gniazdkach obok.
Tak jest widoczny w sieciach wifi. Można się nawet z nim połączyć i choć trwa to długo można wejść do panelu sterowania.
Nie linkują się w dalszym ciągu.

Na mniejszym świecą wszystkie 3 diody?

Nie świeci się domek. Pozostałe świecą się.

Czyli w dalszym ciągu nie są sparowane. Zresetuj odbiornik i przyciśnij na obu przycisk pair. Najpierw na małym potem na dużym.

Zresetowałem. 5 sek przytrzymałem przycisk resetowania. Wskoczyła pierwotna nazwa sieci. Wciskam 2 sek przycisk parowania na nadajniku. Po 5 sek wciskam na 2 sekundy przycisk parowania na odbiorniku. I nic. Nie są sparowane. Ani na jednym, ani na drugim "domek" nie świeci się. Netu nie ma.

Przyciśnij tylko. Nie trzymaj po kilka sekund.

Niestety. Nie działa nadal.
Spróbuję z drugim zestawem może.

Wniosek jest jeden: albo uszkodzone albo nie widzą się po sieci energetycznej.

Jak sprawdzić czy na pewno są uszkodzone ?
Drugi zestaw w tych samych gniazdach "widzi się", tzn. "domki" świecą się. Ale internetu nie ma.

Masz podłączone jakieś "źródło" internetu do PLC? Jakiś router lub switch z wyjściem na świat (aktywna brama internetowa)? Adresacja na karce sieciowej jest w automacie?

Na większym miga szybko dioda od wifi?

Tak. Na większym szybko miga dioda wifi.