Wa-854re błąd 404

Witam,
Ja to mam pod górkę,
Po zakończonej konfiguracji, na szczeście owocnej wystąpił u mnie błąd 404.
Dodaję to raczej jako ciekawoatkę niż problem.

Wysłane z mojego D450 przy użyciu Tapatalka

Loguj się po adres IP, powinien być widoczny w zakładce status twojego routera.

Zastanawiam się czy w nim grzebać.
Chodzi Ci o ustawienia Expandera. Jak się do niego ponownie zalogować?
Wysłane z mojego D450 przy użyciu Tapatalka

Jednak nie czytasz dokładnie postów które pisze. Padło tam stwierdzenie wzmacniacz czy router? Proponuję przeczytać jeszcze raz.

Aha, ok
Wysłane z mojego D450 przy użyciu Tapatalka

Zalogowalem sie. Moj adres IP to: 192.168.1.1
podrzucam screen:

Wysłane z mojego D450 przy użyciu Tapatalka

Kontynuujemy temat?
Wysłane z mojego D450 przy użyciu Tapatalka

Reset wzmacniacza do ustawień fabrycznych i ponowna konfiguracja z tym że adres IP musisz ustawić na Static IP wpisując 192.168.1.254 na który po będziesz się logował po połączeniu się wzmacniacza z routerem.

Ok
Wysłane z mojego D450 przy użyciu Tapatalka

Nie wiem czy kogos bedzie to interesowac, ale zmienilem adres ip na statyczny. Nie laczylo mnie z internetem. Powrocilem do pierwotnych ustawien i dziekuje Bogu ze wszystko dziala. Dziekuje za wsparcie. Pozdrawiam Administratora.
Screen na pamiatke:

Wysłane z mojego D450 przy użyciu Tapatalka

szkoda, że nie zrozumiałeś o co chodziło…
pocieszeniem niech będzie fakt, że każde urządzenie można zresetować do ustawień fabrycznych i skonfigurować je ponownie

a na przyszłość mała podpowiedź - jeśli podasz swoją obecną i kompletną konfiguracje sieci, to dopiero wtedy można do niej dopasowywać ustawienia kolejnych urządzeń, gdy takiej informacji brak, odpowiedzi są bazowane na najbardziej typowych konfiguracjach
ale musisz pamiętać, że nie ma "jedynej słusznej" konfiguracji, to co w jednym przypadku jest OK w innym nie jest

na zdjęciu powyżej - owszem ustawiłeś IP, ale nie ustawiłeś bramy (gateway), więc to NIE miało szansy na działanie

aha, no fakt, pocieszeniem niech bedzie fakt ze dziala. Moge podac to co bedzie potrzebne jesli bedzie trzeba porobie wiecej zrzutow ekranu :slight_smile:
Jednak spokojnie. Zostawmy te zabawe dla odwaznych. Wystawie opinie na allegro pozytywna. Do tego potrzebny jest specjalista, a jak wszystko dziala...
Wysłane z mojego D450 przy użyciu Tapatalka

póki nie zapragniesz zmieniać konfiguracji, to właściwie wiedza jak się dostać do menu konfiguracyjnego repeatera nie jest Ci potrzebna
a jeśli zapragniesz, a nie dasz rady się do niego dostać to podpowiadam - jego adres IP powinien być do znalezienia wśród listy bezprzewodowych klientów twojego routera (oczywiście są jeszcze inne metody odnalezienia IP, ale może je odpuścimy)
w razie W możesz go przecież zresetować do ustawień fabrycznych i od nowa skonfigurować, ale konfiguracja ze statycznym IP miała zapobiec właśnie takiemu rozwiązaniu

adres tplinkrepeater.net nie działa, bo w konfiguracji, którą (zapewne) masz obecnie twój repeater nie stanowi już serwera DNS, który by potrafił zamienić nazwę tplinkrepeater.net w faktyczny adres IP
natomiast poprzez adres IP można się dostać do niego w każdym trybie pracy (o ile tylko znamy ten adres)
(swoją drogą są jeszcze inne metody - wystarczy znać MAC-adres, ale nie będę już zaciemniał obrazu sytuacji)

OFF TOPIC***
PS w wątku o neostradzie pytałeś m.in. o ten repeater* (dzięki za zmarnowanie mojego czasu na obejrzenie wideo-"recenzji" tego modelu, jest ona na takim poziomie jak recenzje sztuk teatralnych pisane przez krytyka, który nie chodzi do teatru…)
odpowiadam teraz - tak można kupić w ChRL bez żadnych problemów repeatery noname za mniej więcej pół ceny tego, który masz
i uprzedzając kolejne pytanie - tak używam takich "wynalazków" jedynie z racji ich ceny
tyle, że w przypadku "chińczyka"
0) na przesyłkę z ChRL/Malezji/Szwajcarii/Holandii/innych krajów pośrednich** czeka się od tygodnia do 2 m-cy

  1. nie wiem kto by pomógł w konfiguracji w razie problemów (w takiej samej obudowie może być sprzęt z "innymi flakami")
  2. no cóż trzeba zapomnieć o gwarancji (tzn. nawet kupując sprzęt renomowanych chińskich marek bezpośrednio w ChRL koszt przesyłki do ChRL powoduje nieopłacalność takiego ruchu)
  3. o ewentualnych aktualizacjach firmware raczej się zapomina
    pomijając te kilka punktów powyżej, to nie ma wielkiej różnicy między twoim TP-Linkiem a tym noname, którego mam na myśli

Jak podejrzewam zadziałała twoja autocenzura, bo pytania tam zawarte były jak pytanie o Mercedesa w salonie Audi - no ale w końcu to i to niemieckie :smiley:
sorry to był inny model, ale wiele to nie zmienia, choć tamten nie jest wykastrowany z portu Ethernet
inaczej mówiąc kupiłeś niższy model z wyższą cyferką

Niepotrzebne skreślić, cena przesyłki ekspresowej przewyższa cenę takiego urządzenia,
choć muszę przyznać, że kiedyś zbierałem szczękę z podłogi gdy otrzymałem sprzęt z Hong Kongu (to też już Chiny, ale trochę "inne") w niecałe 24h od momentu zamówienia, ale wtedy sytuacja była specyficzna, a kurier kosztował bodajże 80$, co nie zmienia faktu, że do dziś jestem w szoku, bo przesyłka po drodze zdążyła zaliczyć Paryż
Do kolegów moderatorów - jeśli to możliwe, to można zrekonstruować wątek (pod nowym sensownym tematem) z tego co leży w kuble i wykorzystać ten OT

Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam.
Nikt się nie gniewa, ze jakos tak malo sie udzielam? :slight_smile:
Wysłane z mojego D450 przy użyciu Tapatalka

chyba nie :smiley:
jeśli oczekujesz rozwiązania jakiegoś problemu po prostu musisz dostarczyć jak najwięcej danych
(do ustawienia statycznego IP w repeaterze musielibyśmy znać podstawowe informacje o konfiguracji LAN na twoim głównym routerze
czyli całość informacji dotyczących LAN, czyli IP, maska, zakres DHCP, dodatkowo jakieś info o operatorze - to akurat wiem :stuck_out_tongue: bo pamiętam - neostrada, ponieważ to repeater to również jakaś wiedza o WiFi może być istotna, w tym wypadku może nawet nie jest, ale wiadomo im więcej informacji tym większa szansa na celną odpowiedź za pierwszym razem)

Dziękuję, dzięki Wam zalogowałem się do reapetera. Status wygląda ok:

Jest dynamiczne Ip ale swieci sie nie na czerwono.
Druga rzecz. Prosze, oto zakladka konfiguracji Lan:

Przepraszam, teraz wszystko mozna na telefonach zrobic :-p.
Blad 404 wystapil ale chyba nie powinienem sie nim przejmowac byc moze to jeszcze jakies przepraszam niedopracowanie od strony producentow. Moze tak byc? A moze to cos u mnie sie skitralo? Zastanawiam sie nad zamknieciem watku. Dziekuje wam za wsparcie. Zalodze tp-link za cierpliwosc.
Pozdrawiam.
Wysłane z mojego D450 przy użyciu Tapatalka

Gdzie wystąpił ten błąd bo jakoś na screen-ach go nie widać?

Przepraszam, po konfiguracji podawalem go screena w pierwszym poscie.
Moge przysiadz ze blad sie pojawial po kazdej konfiguracji, przepraszam jesli nie zrobilem zdjecia robie tyle zrzutow ze juz nie pamietam. Pamiec plata mi figle. Zamykam watek.
Wysłane z mojego D450 przy użyciu Tapatalka

Jeżeli wchodzisz po adresie IP to nie powinno być takiego problemu. Przy nazwie domenowej czasami konfiguracja firewall lub antywirusa ma wpływ na brak strony konfiguracyjnej w przeglądarce.
Jak zawsze zapraszamy częściej do nas na forum jeżeli wystąpią problemy techniczne :slight_smile: