Witam szanownych kolegów.
Opiszę problem z routerem:
- Router działa prawidłowo: komputery w sieci LAN, wifi: telefon Samsung Galaxy advance GT-I9070, laptop.
- Po podłączeniu się do routera przez sieć bezprzewodową telefonu Sony Xperia E3 lub tabletu Samsung Galaxy Tab 3 ( niezależnie którego ) internet działa prawidłowo na tych urządzeniach,
- Problem jest w tym że ani po LAN ani po sieci bezprzewodowej nie mogę wejść na stronę konfiguracyjną routera po jego IP dopiero jego restart umożliwia mi to.
Gdy po restarcie jakiś czas ( godzinę, dwie - nie potrafię określić dokładnie ) mogę normalnie wejść przez IP routera na jego stronę konfiguracyjną ale nadal przy podłączonych urządzeniach które powodują problem następuje ponowna blokada.
Pingować mogę normalnie.
To nie jest tak wielki problem ale większym problemem jest to że po takim zawieszeniu nie mogę korzystać z usługi DDNS ponieważ dostęp do nie jest nie możliwy - tzn po zmianie IP przez Neostradę nie następuje odnowienie adresu IP przez stronę DDS.
Wymieniłem urządzenie na nowe ( także 8961nd) i nic to nie dało, próbowałem zmienić ustawienie standardu połączenia z n+g na g lub b+g - bez skutku.
Czy ktoś spotkał się z takim problemem?