rafcyk
(rafcyk)
Witam , od kilku chwil jestem posiadaczem routera TP-LINK WR740N . Niestety uruchamiając płytkę z konfiguracją pod koniec wyskakuje błąd
, wybieram typ dynamiczny , dodam , że mam internet z multimedii wraz z standardowym modemem . A więc postanowiłem zrobić konfiguracje z tego linku:
Loguję się na adres 192.168.1.1 i robię wszystko według instrukcji . I pod koniec następuje taki status i internetu dalej nie ma
. Prosze o pomoc
CHACA
(CHACA)
Wyłacz i włącz modem. Poczekaj na przydzielenie adresu IP. Jeżeli nie da rady to kabel daj na LAN i potestuj.
Marcin
(Marcin)
Jeżeli nie zadziała daj jeszcze obrazek z ipconfig /all kiedy masz dostęp do internetu bez TP-linka na kablu -
rafcyk
(rafcyk)
wyłączyłem i włączyłem modem i niestety nic to nie pomogło ,
dodaje obrazek z ipconfig/all
dodam , że też zresetowałem modem , i ponownie próbowałem skonfigurować i status jest aktualnie taki :
Dodam , że na tablecie oraz na komputerze wyszukuje tą siec , lecz po podłączeniu żadna strona sie nie wczytuje
Marcin
(Marcin)
Zmień adres LAN-owy na TP-link na 192.168.100.1 po czym Save i Reboot routera. Logujesz się od tej chwili na 192.168.100.1
rafcyk
(rafcyk)
ok , zmieniłem ten adres , zalogowałem się ( poniżej ss ) i co dalej ?
Marcin
(Marcin)
Modem dostawcy wyłączyłeś z zasilania na chwilę?
rafcyk
(rafcyk)
tak wyłączyłem i zresetowałem przed zmianą ip na 192.168.100.1
Marcin
(Marcin)
Dodaj jeszcze do clone mac TP-linka adres fizyczny karty na której masz dostęp do internetu.
rafcyk
(rafcyk)
a gdzie moge uzyskac adres fizyczny karty ?
rafcyk
(rafcyk)
ok znalazłem ten adres fizyczny , czekaj sprobuje
Marcin
(Marcin)
Masz w ipconfig które pokazywałeś - 00:1D:92.......itd.
rafcyk
(rafcyk)
Super wszystko działa , wiszę Ci piwo
Dzięki wielkie .
Marcin
(Marcin)
Jeżeli temat rozwiązany proszę zamknij wątek. W razie problemów zapraszamy ponownie na forum. Pozdrawiam!