TP-LINK WR740N -Brak dostępu do sieci

Witam mam problem z Routerem TP LINKA.Otóż wszystko było dobrze pewnego dnia na kablu wywaliło mi : Brak dostępu do sieci (Przez lata ładnie chodziło)Jak resetowałem kartę sieciową to przez chwile nawet parę godzin wszystko działało.Raz naprawiło się i działało 2 dni , a teraz nie działa już w ogóle.Zrobiłem format instalowałem wszystko od nowa,Firmware w routerze najnowsze nie wiem co zrobić może to po prostu karta sieciowa w płycie głównej padła.Dodam , że na innych komputerach wszystko śmiga , podłączałem na tym kablu do innego komputera wszystko chodziło.Jedyną rzeczą jaką nie sprawdzałem było podłączanie komputera pod inny router i pod "pod inny internet". Dodaje Screeny z ipconfig i routera.Nie wiem co więcej dodać
Obrazki dodajemy zgodnie z regulaminem forum - Administrator

Na to wygląda, po podłączeniu się do routera kontrolka odpowiadająca za port na routerze zapala się? Przewód wymieniłeś?

Trzeba sprawdzić na innym routerze. Też miałem niedawno podobny przypadek.

Kontrolka się świeci , a kabel na pewno działa bo podłączałem go pod inny komputer.Dodam jeszcze , że sprawdzałem na awaryjnym z obsługą sieci , oraz na ubuntu.Nigdzie nie działa.Ta awarja wynikła nagle podczas normalnego użytkowania , a w routerze na 100% nie bylo nic zmieniane.
Czyli już szykować się na zakup karty? Bo pożyczyłem router i podłączyłem i na innych kompach działało , a u mnie nie.Można prosić o polecenie czegoś dobrego ?

Jeżeli chodzi o kartę sieciową mogę polecić TG-3269.

Hehe i tu zaczyna się problem jako , że w płycie głównej mam jedno Pcie x16 i tam siedzi grafika a wolne jest tylko Pcie x1

To tg3468

Problem rozwiązany. Nie zgadniecie , ale to wina końcówki , dziwne , że na laptopie działało bez problemu.Zauważyłem dopiero kiedy podłączyłem pod drugiego laptopa

Najważniejsze że działa bez ponoszenia dodatkowych kosztów.
Temat proszę zamknij jeżeli watek wyczerpany a w razie problemów zapraszamy ponownie - Pozdrawiam!