TP-Link WR710N

Witam, drodzy koledzy jak zawsze przepraszam za brak polskich znakow niestety jestem za granica a jak zmieniam na jezyk PL to pisanie zajmuje mi 4 razy wiecej czasu.

1. Mam Router TP-Link WR710N, jest ustawiony tryb Client (podlaczony do drukarki ktora nie ma wifi) wszystko fajnie chodzi, posiada IP 192.168.2.102, podlaczylem dysk USB, udostepnilem na Storage Sharing i tez jest ok dysk zmapowany w Moj Komputer etc.
    Tylko nie moge sie zalogowac z telefonu Android na ten dysk po IP. Co by moglo byc przyczyna ? W mieszkaniu mam glowny Router do ktorego jest podlaczony TP Link. Dodam ze na Windowsie 10 mam postawiony serwer i moge na niego bez problemow wchodzic z telefonu po Numerze IP.
    Dodam ze gdy Router jest w trybie klient to nie widze opcji FTP. Sa tylko: Storage sharing, Media sharing, User Accounts.
  2. Drugie moje pytanie i prosba o pomoc... do glownego Routera w mieszkaniu mam podpiety dysk USB, czy jestem w stanie to skonfigurowac tak ze np. do tego dysku bedzie mial dostep komputer z Polski ? Zdalny dostep ?
    Bardzo dziekuje za pomoc