Otrzymałem to urządzenie z Cyfrowym Polsatem, ponieważ mój TV nie ma wifi. Mam sporo problemów z konfiguracją, aby po podłączeniu do dekodera odbierał internet przez wifi. Mam net z Netii i netiaspot.
Próbowałem korzystać z opisu:
W netiaspocie ustawione jak w opisie, ale problem pojawił się z wejściem do panelu WR702N.
Skorzystałem więc z tej instrukcji:
dojechałem do pkt. 3 i dzięki temu mogłem wejść w panel administracyjny.
Jednak chcąc w ustawieniach tp-link'a NETWORK->LAN zmienić na Static IP nie mam takiej opcji
kiedy zmieniam IP ADRES na 192.168.211 i zapisuję, ponownym uruchomieniu tp-linka znów nie mogę dostać się do panelu admina, aby dokonać dalszych zmian. Kiedy najpierw chciałem pozmieniać w DHCP jak opisano w dalszych krokach to nie chciało się zapisać wskazując na błąd.
Proszę o pomoc.
Przecież właśnie pokazujesz miejsce gdzie należy zmienić adres IP na np. 192.168.1.253 tak aby TP-link był w tej samej podsieci co NS. Wtedy możesz włączyć na nim DHCP z bramą 192.168.1.254 czyli adresem NS-a.
no i zmieniam to ip ale nie mogę powrócić do panelu administracyjnego tp-link'a aby zmienić w dhcp... jak piszesz. no i dalej ustawić tp-link'a na tryb Client
jest, ale routerem też jest NS, a będąc zielonym w tych sprawach to już w ogóle, nie możesz napisać o co Ci chodzi?
domniemam że o 702, ale jak mam to włączyć skoro nie mogę się dostać do panelu? kurde pomóżcie...
Jeżeli wcześniej się zalogowałeś i zmieniłeś IP oraz wyłączyłeś dhcp to zostaje tylko reset do ustawień fabrycznych. Próbujesz przez wifi czy przez kabel?
Kolego włącz pobieranie adresacji automatycznie na karcie sieciowej (masz teraz wpisane na stałe 192.168.0.10) lub wpisz 192.168.1.10 aby zalogować się na TP-linka. Rozłącz się z siecią bezprzewodową.
Jak wpisywałem w karcie: 192.168.1.10 to nie wchodził. Jak wpisałem 192.168.0.10 to wszedł. Dalej chciałem zmienić tak jak w instrukcji:
KROK 2 i nie mam możliwości przełączenia na STATIC IP. Zmieniłem adres na 192.168.1.211 jednak po restarcie tp-linka nie chce znów wejść w panel administracyjny. Tu jest problem. Chyba. Nie wiem co dalej...
DZIĘKUJĘ! Chyba zrobiłem wkońcu.
Pojawiła się nowa sieć wifi z nazwą mojego tp-linka tylko nie mogę się z nią połączyć bo hasło jest niepoprawne (wpisuję to z odwrotu tp-linka, nic nowego nie ustawiałem...)
niestety nie działa. pojawiła się jedynie nowa sieć wifi do której nie idzie się zalogować.
wymiękam już po prostu. Jak sprawdzić co mam źle? Postępowałem zgodnie z Waszymi instrukcjami i to już kilka razy...