Błache pytanie zadam wifi jest włączone ?
Gdyby nie było, bym nie pisał teraz na forum
jimasek
(jimasek)
6 Styczeń 2016 17:37
Mamy rozumieć że nadal system nie wyszukuje żadnej sieci bezprzewodowej? Po menadżerze wygląda wszystko ok.
jimasek
(jimasek)
6 Styczeń 2016 17:40
Zainstaluj inSSIDer-a i sprawdź czy coś tak twoja karta znajduje:
Na diagnostykę parametrów sieci bezprzewodowej składa się z kilka elementów/testów, których opis zamieszczamy poniżej. Robimy to z wykorzystaniem prostych aplikacji oraz komend systemowych a następnie wyniki wklejamy w postaci print screen-ów na forum. Warto przy każdym obrazku zamieścić krótki opis.
TEST 1 - pomiar sygnału
Pomiar sygnały za pomocą aplikacji inSSIDer dla systemu Windows:
[zdjęcie]
Podczas wykonywania pozostałych testów łącza proszę wyłączyć inSSIDer-a tak aby nie obciążał …
Możliwe że uszkodzona jest ,ale zrób jeszcze tak jak pisał kolega Jimasek.
Nie chce się zainstalować, nie może być uszkodzona bo na poprzednim komputerze działała, a później leżała w opakowaniu.
Nie rozumiem co się nie chce zainstalować ? Widocznie masz problem ze systemem operacyjnym jakies uszkodzenie , skoro na innym komputerze ta karta działa.
http://scr.hu/47kd/6q3eg Proszę, to mi wyskakuje podczas próby instalacji.
Znowu poprawiłem - Administrator
Marcin
(Marcin)
6 Styczeń 2016 17:57
Kolego musisz pobrać bibliotekę .Net framework to jest napisane.
Gdy to zainstaluje, powinno być ok?
Zainstaluj i zobaczymy co Inssider pokaże.
Zainstalowałem to i to, kartę sieciową wykrył
Pokaż jak wyglada zaszumenie sieci. Obrazek daj z tego programu.
Marcin
(Marcin)
6 Styczeń 2016 18:21
Jak wykonać print screen'a:
Print Screen - system operacyjny WINDOWS
Bardzo dobrą formą zobrazowania naszego problemu jest pokazanie konfiguracji naszego urządzenia w postaci obrazka czyli print screen-a.
Pokaże tutaj jak w prosty sposób wykonać taki zrzut ekranu i zapisać go w postaci pliku graficznego a później dodać go do posta na naszym forum.
Zaczynamy oczywiście od otwarcia interesującego nas pola na ekranie komputera i wciśnięciu klawisza Print Screen lub laptop Fn + PrtScn
[zdjęcie]
[zdjęcie]
Następnie otwi…
Wiem jak zrobić screena, ale wygodniej mi było robić zdjęcia. Proszę: