TP-LINK TL-WR842N ver.2 często rozłączenia

Witam mam problem ze swoim routerem, często następuje zerwanie połączenia po którym muszę resetować go. Rozłancza sygnał wifi jak i sygnał dla konsoli PS4 która jest połączona kablem, w czasie rozłączenia nie mam także możliwości połączenia się z routerem przez przeglądarkę.
Może ktoś pomóc bo raczej nie uśmiecha mi się zakup kolejnego router.

Jak masz dostarczony internet do mieszkania? Sprawdzałeś czy do routera dostępne są jakieś aktualizacje na stronie producenta? Jak często obserwujesz występowanie tego problemu?

Internet mam dostarczany zwykłym kablem internetowym do którego jest podłączony router, soft mam najnowszy a problem występują przynajmniej 5 razy w tygodniu.

Router podłączony przez port WAN? Jaką masz konfigurację tego portu (static, dynamic czy PPPoE? Pokaż zakładkę STATUS z twojego routera.

Jednak teraz przejrzałem stronę tp-linka i rzeczywiście nie miałem najnowszego softu bo okazało się że we wrześniu wyszedł nowy. Właśnie go ściągam i będę testował jeśli po tygodniu problem się powtórzy to się odezwę.
Jeszcze raz przepraszam że najpierw nie sprawdziłem czy jest nowy soft

Jednak problem znów występuje choć może mieć to coś wspólnego z obciążeniem sieci ? próbowałem zrobić test na test.mm.pl i za każdym razem gdy test chce przetestować pobieranie rozłącza całą sieć.

Na ilu urządzeniach występują problemy.

Na wszystkich (4)w tym samym czasie nie zależnie czy są po kablu czy wifi.

Czy internet podpięty bezpośrednio do komputera też zrywa.

Test wykonałem
przez kabel w połączeniu z routerem też już nie zrywa
bezpośrednio też nie zrywa

Jaki test.

test.mm.pl bo jak poprzednio pisałem oprócz tego że przy normalnym użytkowaniu neta to także jak robię test szybkości netu to mi rozłącza cały internet. Przesył przechodzi test, ale jak dochodzi do ściągania to rozłącza cały net