TP-Link TD-W9980 problem z internetem

Jeśli piszę w nieodpowiednim dziale to przepraszam,bo nie wiem,gdzie mogę napisać o swoim problemie.
Posiadam Neostradę Orange w opcji do 80Mb/s i router jak w temacie.Niestety mam taki problem,bo kiedy wyłączę komputer i przedłużacz komputerowy na noc lub jak nie ma nikogo w domu,kiedy włączę przedłużacz potem komputer,to w Windows 8.1 na pasku zadań mam wykrzyknik przy ikonie połączenia internetowego,co oznacza brak dostępu do sieci lub ograniczenie połączenia,a najdziwniejsze jest to,że na routerze świeci się na zielono dioda od internetu,ale strony się nie otwierają,a jedynie działa strona konfiguracyjna routera.By strony się otwierały muszę zrobić restart komputera i po nim nie ma już wykrzyknika na pasku zdań przy ikonie odnośnie połączenia z siecią i bez problemu otwierają się strony internetowe.
Co mogę zrobić by po wyłączeniu komputera i przedłużacza komputerowego na noc po włączeniu komputera na drugi dzień nie pojawiał się wykrzyknik na pasku zadań przy ikonie sieci(jak pisałem na routerze świeci się dioda od internetu) i strony internetowe się wyświetlały?
Proszę o bardzo dokładną odpowiedź Dzięki

Mówisz o połączeniu po lanie czy po wifi ?

Nic nie zrobisz. Te systemy tak mają. Możesz wyłączyć oszczędzanie energii na karcie sieciowej.

Połączenie mam LAN poprzez kabel RJ45.Router jest połączony kablem do karty sieciowej w komputerze PC.
Odnośnie karty sieciowej to w Menadżer urządzeń/Karta sieciowa/Realtek PCIe GBE Family Controller(taką kartę sieciową mam w komputerze PC)w zakładce Zarządzanie energią mam zaznaczone takie opcje:
Zezwalaj komputerowi na wyłączenie tego urządzenia w celu oszczędzania energii
Zezwalaj temu urządzeniu na wznawianie pracy komputera
Odznaczyłem pierwszą opcje odnośnie oszczędzania energii i może to coś da.
Odnośnie mojego problemu opisanego w #1 poście dziś(16.03.2015) jak włączyłem komputer na routerze świeciła się na zielono dioda od internetu,w Windows na pasku zadań obok ikonu sieci był wykrzyknik o braku połączeniu lub ograniczeniu połączenia,a co najdziwniejsze jak włączyłem przeglądarkę Mozilla Firefox to wyświetliła mi się strona startowa ustawiona na Wirtualną Polskę i po chwili wykrzyknik obok ikony sieci znikł,ale jest tak,że jak na drugi dzień włączę komputer to na routerze na zielono świeci się dioda od internetu,na pasku zadań przy ikonie sieci mam wykrzyknik,a w przeglądarce internetowej strony się nie wyświetlają i by strony się wyświetlały w przeglądarce internetowej pomaga restart komputera,po którym znika wykrzyknik obok ikony sieci na pasku zadań i w przeglądarce internetowej strony się wyświetlają.
Czy po wyłączeniu oszczędzania energii karty sieciowej nie będzie pojawiał się problem opisany w #1 poście,a jeśli się znowu pojawi to co mgę zrobić by taki problem się już nie pojawiał?

Możesz jeszcze spróbować na innej przeglądarce, ewentualnie wyczyścić ciasteczka, przeskanować komputer na obecność robaczków.

Jak nie będzie działał internet po włączeniu komputera to naciśnij jednocześnie WIN+R i wpisz:
ipconfig /renew
i kliknij OK

Niestety znów pojawił się problem opisywany w #1poście.
Dziś(23.03.2015) o godzinie 9:05 rano jak włączyłem komputer pc,na routerze zaświeciła się najpierw dioda power,potem obie diody od pasma wifi,dioda portu lan,następnie dioda od synchronizacji linii i na końcu dioda od internetu.Według routera mam połączenie z internetem.Niestety w Windows 8.1 na pasku zadań przy ikonie od sieci pojawił się wykrzyknik i w przeglądarce internetowej Mozilla Firefox żadna strona internetowa się nie wyświetlała,a tylko wyświetlała się strona konfiguracyjna routera.By strony internetowe się wyświetlały musiałem zrobić restart komputera pc,po którym strony internetowe wyświetlały się bez problemu i dzięki temu mogłem napisać ten post.
Posiadam Neostradę Orange VDSL w opcji do 80Mb/s,router TP-Link TD-W9980 połączony kablem lan (RJ-45) z kartą sieciową komputera pc,dla której mam wyłączone oszczędzanie energii.
Po włączeniu komputera,kiedy Windows podaje brak połączenia lub ograniczenie,wciskam klawisz z logo Windows+R ,wpisuję:
ipconfig /renew,ale nic mi to nie daje,bo Windows nadal pokazuje mi brak połączenia z internetem lub jego ograniczenie.
Co mogę jeszcze zrobić by po włączeniu na drugi dzień komputera pc(komputer wyłączony na noc razem z przedłużaczem komputerowym) Windows nie pokazywał braku połączenia z internetem lub jego ograniczenia,gdy na routerze świeci się na zielono dioda od internetu oraz by strony internetowe wyświetlały się bez problemu?
Proszę o bardzo,bardzo dokładną odpowiedź Dzięki

Trzeba sprawdzić czy pobierane sa jakieś pakiety. Masz w tym czasie przydzielony adres IP.

Dziś (24.03.2015) rano zanim włączyłem komputer pc,po włączeniu przedłużacza komputerowego poczekałem na zapalenie się diod na routerze: najpierw power,potem obie diody od wifi,od portu lan,po chwili dioda od synchronizacji linii a na końcu zapaliła mi się dioda od internetu.Trochę odczekałem,włączyłem komputer pc i w Windows nie pojawił się wykrzyknik przy ikonie sieci na pasku zadań,strony internetowe wyświetlają się bez problemu.
Kiedy Windows podaje brak połączeni, to na stronie konfiguracyjnej routera odnośnie połączenia internetowego przydzielany jest adres ip ale strony się nie wyświetlają.
Co mogę jeszcze zrobić z problemem,gdy po włączeniu komputera pc na drugi dzień po nocy,router pokazuje ze jest połączenie internetowe,ale Windows pokazuje jego brak,strony się nie wyświetlają poza stroną konfiguracyjną routera na której dla połączenia internetowego PPPoE mam przydzielony adres IP

Spróbuj na karcie sieciowej pc ustawić na sztywno adres ip z zakresu dhcp routera. Prawdopodobnie będa to adresy od 192.168.1.100 do 199.