Witam,
Jestem posiadaczem modelu jak w tytule. Ruter zostal skonfigurowany i podlaczony przez firme, ktora dostarcza mi net droga radiowa. Wszystko smiga i nie ma problemow ale ostatnio chcialem podlaczyc pod USB pen drive (16Gb) zeby obejrzec film na TV, a pod drugie USB chcialem podlaczyc dysk, ktory mial sluzyc jak dysk sieciowy. Przeczytalem instrukcje konfiguracji rutera dostepna w dziale obok dla modelu 8970, ktory chyba jest zblizony do mojego. Ale pojawil sie problem juz na samym poczatku bo wpisujac 192.168.1.1, a takze 0.1 nie moge dostac sie na ruter (przez wifi i kablem). Wyswietla mi komunikat, ze strona niedostepna albo time out. POdlaczenie kablem do portu WAN/LAN jak i do LAN tez nie daje rezultatow. Na pingi odpowiada komunikatem "destination net unreachable".
Co moze byc tego powodem? Czy mozliwe, ze technik z firmy, ktory mi to podlaczal cos tak przestawil, ze nie moge wejsc? Co sprawdzic?
Ty jesteś właścicielem routera czy firma dostarczająca usługę? Najprościej będzie jak zadzwonisz do biura obsługi i pytaj.
Jeżeli jest to ich własność to mają prawo ustawić hasło dostępu do routera po to byś właśnie nie grzebał. Przekonaj się: podepnij router kablem pod komputer wydaj polecenie ipconfig/all i będziesz wiedział jaki masz adres a będzie to adres bramy.
hej,
Ruter jest moj - ja go kupilem i jest moja wlasnoscia. Firma tylko dostarcza net, ich jest antena na dachu.
po podlaczeniu kablem kompa do rutera i wydaniu polecenia ipconfig /all mam takie cos:
IPv4 192.168.2.107
DNS Server 192.168.2.1
zatem wnioskuje, ze powinienem wpisywac nie 192.168.1.1 jak z instrukcji, a 192.168.2.1.
Nawet dziala 
Dziekuje za naprowadzenie mnie na rozwiazanie problemu.
Pod tym adresem zgłasza się twój TP-link jak rozumiem? Bo może zgłaszać się antena na zewnątrz (CPE) a TP-linka działać jako AP.
Witaj,
Tak, pod tym adresem zglasza sie moj ruter. Nie do konca wiem jak to jest ustawione (czy to AP).
Dziekuje za pomoc.