TP-Link TD-W8970 i drukarka OKI B430


(kondi) #1

Witam!
Postanowiłem podłączyć swój problem pod ten wątek. Mianowicie mam trudności w skonfigurowaniu drukarki OKI B430 i ww routera. Jak włączę USB Print Controller to nic nie można kliknąć, wszystko jest nieaktywne. Dlaczego? Kiedyś udało mi drukować przez USB PC w międzyczasie był format i teraz postanowiłem zainstalować oprogramowanie ponownie a tu taka niespodzianka.
Wydzieliłem jako nowy temat - Administrator


(CHACA) #2

Jaki masz system operacyjny?


(kondi) #3

Windows XP a na laptopie 8-mkę, w obu przypadkach jest to samo. A jeśli chodzi o tą sytuację w której udało mi się skonfigurować i drukarka działała (mimo że nie widziałem jej na liście kompatybilnych) to było na XP.


(kondi) #4

Ktoś wie o co chodzi?


(Heinz) #5

Co widać w Menu konfiguracyjnym routera?
Pokaż z System Tools - System Log


(kondi) #6

Logi od wczoraj, ponieważ skonfigurowałem od nowa router ale efekt taki jak wcześniej.


(Heinz) #7

Interesuje mnie LOG po podłączeniu drukarki.


(kondi) #8

Log po podłączeniu i odłączeniu drukarki.


(Heinz) #9

trochę to dziwnie wygląda, bo drukarka jest widziana, ale jako urządzenie magazynujące.
Masz najnowszy firmware w routerze?
Czy w routerze w zakladce USB Settings - Print Server jest ta funkcja włączona?


(kondi) #10

Tak, ostatno zaktualizowałem do najnowszego (0.6.0 2.8 v000c.0 Build 130828 Rel.38099n) jaki znalazłem na stronie tp-linka. Szkoda że nie mam logów z przed restartu to można byłoby porównać. W zakładce Print Server - Online.