Tp Link Neffos X1 Max Bootloop


(Piotr Krankiewicz (PiotrK)) #203

image


(Mikhail Morfikov) #204

Więc moduł działa i nie można go wyładować, to trzeba inaczej.

Stwórz plik: /etc/modprobe.d/modules.conf (przez nano) i dodaj tam zawartość:

options loop max_part=31

I reboot maszyny virtualnej.


(Piotr Krankiewicz (PiotrK)) #205

już kilka minut na tym


(Piotr Krankiewicz (PiotrK)) #206

I nic się nie dzieje


(Mikhail Morfikov) #207

i tak za każdym razem jak się próbuje uruchomić?


(Piotr Krankiewicz (PiotrK)) #208

Teraz coś innego.


(Mikhail Morfikov) #209

On się wiesza chyba na podnoszeniu interfejsów sieciowych. Eh to ubuntu i vbox. :smiley:


(Piotr Krankiewicz (PiotrK)) #210

image


(Mikhail Morfikov) #211

Mógłbyś zawsze wyłączyć sieć i sprawdzić.


(Piotr Krankiewicz (PiotrK)) #212

Pętla reset i detected


(Mikhail Morfikov) #213

Może zamiast tego ubuntu mógłbyś zainstalować debiana? :smiley: Na nim nie ma takich dziwnych kwiatów.
https://www.debian.org/index.pl.html


(Piotr Krankiewicz (PiotrK)) #214

Ok. Jutro zainstaluje bo jestem zmęczony.


(Mikhail Morfikov) #215

OK, wszystkie kroki z tym shared folder trzeba będzie powtórzyć mniej więcej w taki sam sposób. Pytanie czy te opcje modułu loop sprawiły, że takie problemy są. Mi one działają od lat i nie mam błędów żadnych z tego powodu. Być może jeszcze coś z tym vbox jest i on wpływa jakoś na moduł loop i jeśli konfiguracja tego modułu nie będzie możliwa, to będzie problem.


(Piotr Krankiewicz (PiotrK)) #216

Jeszcze jest vmware jak to jest problem z vbox


(Piotr Krankiewicz (PiotrK)) #217

Debian zainstalowany


(Mikhail Morfikov) #218

Widoczny jest ten udostępniony folder?


(Piotr Krankiewicz (PiotrK)) #219

Czekaj


(Piotr Krankiewicz (PiotrK)) #220

Muszę jakoś uruchomić VBoxLinuxAdditions.run, na ubuntu mogłem to zrobić przez instalowanie oprogramowania. Debian wyświetla błąd.


(Mikhail Morfikov) #221

jaki błąd?


(Piotr Krankiewicz (PiotrK)) #222

imageimage