Witam 
Czy jak połączę TP Linka TL-MR3220 z Huawei e3131h-2 z innym routerem Tp-Link TD-W8951ND po kablu tak, żeby w innym pomieszczeniu rozsiewał net z Neo po WiFi, to również będę z niego dostęp do netu 3G? Czy może takie połączenie działać tak, że jak nie ma netu z Neo, TP Link TL-MR3220 z Huawei e3131h-2 z automatu przełącza się na net 3G? Jak musi być wtedy skonfigurowany TP Link TL-MR3220 z Huawei e3131h-2?
Pozdr.serd. 
Tu będzie problem bo masz dwie osobne bramy ( MR3220 oraz W8951ND)
Żeby to zadziałało to internet z Neo musiał by być podłączony do WAN w MR3220.
Wtedy można wybrać w menu które łącze ma być jako główne a które jako pomocnicze.
Z WiFi W8951ND nie widział być internetu 3G jednak z WiFi MR3220 miał byś dostęp do obu "internetów"
Chodzi mi właśnie o takie rozwiązanie, że na stałe mam w Tp Linku MR 3220 modem 3G, ale korzystam z internetu z Neo od Tp Linka TD-W8951ND. Gdyby z różnych przyczyn "zabrakło" internetu z Neo to z automatu Tp Link MR 3220 przełączyłby się na internet 3G.
Byłbym niezmiernie wdzięczny za ew. link do właściwej konfiguracji WAN dla Tp Linka MR 3220 przy takim połączeniu obu routerów 
Tutaj za bardzo nie ma co ustawiać. Podłącz kabel z W8951ND do portu WAN w MR3220.
W konfiguracji MR3220 w zakładce Network - Internet Access wybierz opcję: WAN Preferred - Use WAN as the primary access, 3G/4G as a backup.
Witam. Router od czasu do czasu pracował w trybie opisanym wyżej, czyli jako przedłużka sieci i netu po kablu. Niestety przy ponownym uruchomieniu w routerze nie zapaliły się starcie wszystkie diody, a teraz właściwie świeci się już tylko dioda zasilania i żadna inna, choć podłączam kabel LAN lub modem USB. Za nic nie można się do niego zalogować po kablu i nie jest widoczny po WiFi. Może jakaś rada? Pozdrawiam.
Resetowałeś do ustawień fabrycznych przyciskiem z tyłu.
Tak, oczywiście przy włączonym routerze na ok. 10 sek. wciśnięty przycisk reset (kilka razy). Próbowałem też włączania z wciśniętym przyciskiem reset, niestety bez rezultatu. Pali się tylko dioda zasilania 
Te routery nie mają chyba trybu filesafe. Pozostaje tylko naprawa przez konsole z wykorzystaniem konwertera UART. Poczekaj jeszcze na kolegę Heinz, on jest bieglejszy w tych sprawach 
Tutaj dobrych wiadomości nie mam. Jeśli jest on sprzętowo sprawny to trzeba mu wgrać cały soft programatorem.
Może to być też przyczyna sprzętowa i router po prostu "umarł", a tego raczej nikt nie naprawi.
Jeśli jest on na gwarancji to radzę skorzystać, inaczej trzeba się obejrzeć za nowym.
Niestety gwarancji nie ma. No trudno. Czy zakup takiego nowego routera to w dalszym ciągu dobry wybór, bo potrzebuje router, który będzie dawał net z modemu GSM (może w przyszłości również LTE) i tak jak do tej pory jako "przedłużka" po kablu Neo i sianie tego netu po WiFi w innym miejscu?
W sumie bardzo dobrze działał u mnie, aż do tego momentu, stabilnie i bezawaryjnie. Pozdrawiam 
Jeżeli już to brałbym mr3420 v2.