Witam szanownych forumowiczów, jestem tutaj nowy i szukając pomocy natrafiłem na Wasze forum.
Otóż mam problem z takim tandemem MR3020+ E398. A mianowicie router przy poziomie sygnału ~40%, Nie ma ochoty pracować stabilnie, a wręcz wcale nie pracuje. Po podpięciu modemu pod PC wyciągam 10-15mbitów, a pod routerkiem modem się wiesza, połączenie na chwilę jest, potem znowu go nie ma, transfer na poziomie 15kb/s. Gdy używam go w pobliżu nadajnika problemu nie ma, lecz problem w tym, że w domu jestem 5km od stacji bazowej i teren również nie jest nazbyt przychylny- Te 40 procent udało mi się uzyskać dopiero na antenie z zyskiem 25Dbi- wszystkie poniżej nie były w stanie dać stabilnego linku. Także gdzie tkwi problem? Ten TP Link to po prostu tandeta i czas rozejrzeć się za jakąś Sierrą z prawdziwego zdarzenia?
Router i Modem stockowe firmware, najnowsze wersje.
Oprócz tego prosiłbym o link do instrukcji wgrywania wsadu do MR 3420 po rs232, gdyż mam takowego na stanie i niechcący go ubiłem i jest klasyczne pulsowanie diód.
Sam zniechęciłeś użytkowników w pierwszym poście do udzielenia odpowiedzi bo co by nie napisali to i tak będzie źle.
Nie wiem czy umiesz czytać ze zrozumieniem, ale jak widać nie za bardzo. To co zacytowałeś to nie było stwierdzenie, a jeśli to tak odebrałeś to popatrz na znak przestankowy na końcu tego zdania i się zastanów. Ale generalnie zwróciłem się już do bardziej rzetelnych ludzi i otrzymałem w mig konkretne odpowiedzi zarówno w temacie propagacji fali LTE, Doboru anten, przewodów, modemu i całej reszty osprzętu. I tak samo zostałem poinstruowany w temacie programowania niskopoziomowego flasha w urządzeniach TP-LINK.
A odpisywanie do mnie "na odczep" przez osobę, która podobno jest tutaj adminem chyba świadczy tylko o tym, że trafiłem w miejsce gdzie pomocy nie ma szans otrzymać, nawet jeśli chodzi o takie wąskie zagadnienie jak proste routerki....
A tutaj prostu przykład, że jak się uderzy w odpowiednie miejsce z potrzebą pomocy to się ją dostanie:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=14790844#14790844
http://eko.one.pl/?p=openwrt-mr3020
Samo użycie słowa "tandeta" w określeniu routera powoduje zły odbiór twojej wypowiedzi nie ważne czy jest to pytanie czy stwierdzenie. Wszystkich zadowolić się niestety nie da. Powodzenia życzę i nie zapraszam ponownie takich ludzi jak ty którzy od samego początku próbują jątrzyć,