Kupiłem taki router powodowany potrzebą chwili i opowieścią sprzedawcy że ma super kontrolę rodzicielską (czarna lista, biała lista, ograniczenia czasowe) - po zainstalowaniu okazuje się że albo nie umiem albo to lipa straszna z tą kontrolą
i tu prośba - może wie ktoś jak ustawić/zaprogramować kontrolę aby np od godziny 8 do 15 mogły na urządzeniach działać tylko wybrane strony (np librus, elektroda, komunikator whatsapp, ) a inne były zablokowane a po 15 np pełny dostep lub inne ograniczenia?
Software tego routera po prostu nie ma takich opcji. Jest tylko możliwość odfiltrowania stron po nazwie (blacklista), nie ma whitelisty. No i blokowanie/zezwalanie na komunikatory wszelkie to będzie opowieść zawsze.
Porada: Nie nabieraj się na opinie sprzedawcy w przypadku urządzeń komputerowych, czytaj dokumentację, która jest dostępna na stronie producenta, a tutaj masz nawet emulator i wszystko sprawdzisz sam przed zakupem.
O ile jest dostępny do tego modelu, to jedyna opcja to przejście na soft alternatywny, ale zabawa w konfigurację może być męcząca. Wtyczki do OpenWRT/LuCI są, do innych nie wiem, ale zawsze można sobie zrobić tabelkę reguł odpalanych CRONa w linii poleceń (dla twardzieli oczywiście).
Tak wprost w interfejsie użytkownika to nie wiem, trzeba zrobić research.
Ale co ciekawe strona tplink mówi, że mają takie routery w ofercie, ale nie wiadomo jakie, bo to przykład ustawiania opcji: https://www.tp-link.com/us/support/faq/1531/