Tp 722n nie łaczy z siecią

Witam
Kupiłem kartę TP link 722n. Po zainstalowaniu sterowników i próbie podłaczenia wpisuję hasło do sieci i bardzo długo łączy, kilka minut.
Po wpisaniu hasła i próbie podłaczenia sieć, jest wyświetlona na liście ale się z nią nie łaczy. Wyskakuje tylko napis automatycznie i echo. Nie działa.
kilkukrotna próba połaczeń nie daje efektu.
Komp ma windowsa XP Sp3. Inna karta wi-fi na usb działa bez problemu.
Menadżer urzadzeń wszystko ok. Kilka razy odinstalowałem i instalowałem sterowniki.
Nie może się połaczyć i przez proggram tp linka i przez Windowsa.
Na inny kompie, też z XP, karta działa bez problemu.
Czy ktoś coś wie na taki temat?

Jeżeli masz dostęp do konfiguracji routera spróbuj na chwilę sieć bez zabezpieczeń czy się połączy. Usuń zapamiętaną sieć z listy systemowej. Polecam połączenie bez aplikacji TP-linkowej.

tak, ale z inna siecią i na innym kompie się łaczy. Próbowałem i tak i tak.
Inna, znacznie gorsza, karta się łaczy z tą siecią bez zająknięcia i z automatu.
Router jest z vectry a oni tak łatwo nie pozwalają się łaczyc z siecią i zmieniać ustawienia.
Nawet jeśli to zmienię to po jakimś czasie wróci do ustawień standardowych.
moge jedynie postawić 2 sieć łącząc z innym routerem i tam moge juz wszystko. Sprawdzę.

Potem ustaw sieć w konfiguracji WPA2/AES najlpiej bez automatów w konfiguracji routera.

Tamta vectry niby takie ustawienia sieci ma.

Witam ponownie
zainstalowałem windowsa 7 i na nim karta działa bez problemu na tym konkretnym komputerze.
Na nowo zainstalowanym XP karta nie działa. Próbuje się połaczyć i na tym się kończy.
Doinstalowałem na XP dodatkowe poprawki dzięki którym właczyło się szyfrowanie WPA2 ale karta daje te same oznaki.
Czyli ciagle łaczy ale nie działa.

Ok. Udało mi się zaionstalować na XP, działały tylko najnowsze sterowniki. Sieć działała u mnie, kiedy zaniosłem kompa do właściciela tam z tą siecią nie mógł się połaczyć. Czyli tak jak na początku. Przynajmniej wiem że to problem dostawcy i jego routera.
Dostawcą jest routera jest Vectra a router Cisco.
Jakie zatem ustawienia mogą wpływac na blokowanie tej karty w routerze.