Witam,
Zakupiłem router jak w temacie i mam problem z instalacją drukarki Brother DCP-J140W po Wi-Fi. Router widzi drukarkę (MAC) i przydziela jej IP. Niestety nie widzi jej system i nie można jej zainstalować w żaden sposób. Nawet podawanie sztywnego IP drukarki w Win8.1 nie pomaga. Drukarka drukuje stronę testową i podaje "Connection OK".
W czym może być problem? Jakieś dodatkowe zabezpieczenia w ustawieniach routera? W poprzednim Asusie nie było tego problemu, wszystko działało.
Uprzedzam pytania: mam ustawione znajdowanie urządzeń itp., drukarka połączyła się z routerem, zabezpieczenia ustawione na WPA2-PSK AES, które drukarka obsługuje (zresztą jak pisałem router ją widzi, więc to raczej nie w tym problem).
Będę wdzięczny za pomoc.
Możesz ping-ować adres IP drukarki z komputera?
Witam,
udało mi się rozwiązać problem, chociaż nie tak, jak powinno to być zrobione. Dodałem nowy port i wpisałem ręcznie IP drukarki. Na razie działa, chociaż Windows nadal automatycznie jej nie znajduje.
Co do pingu - tak, można było pingować IP drukarki.
Generalnie temat można zamknąć, choć problem istnieje nadal, ale nie będę już tego zgłębiał.