Witam. Posiadam wyżej wymieniony router i niestety nie mogę udostępnić (DLNA) żadnych plików z komputera do telewizora. Początkowo próbowałem udostępnić pliki do TV za pomocą programu Samsung Smart View 2.0, lecz komputer nie wykrywał TV. Następnie spróbowałem programem do tworzenia "media server" Mezzmo, też nic to nie dało, TV nie widzi servera. Oczywiście internet działa poprawnie na obu sprzętach. Telewizor posiada DLNA i w 100% wina leży po stronie routera, bo podłączając TV i komputer razem do mobilnego routera sprzęty widzą się.
Która to wersja sprzętowa routera? Jak masz spięte urządzenia do routera (kablowo czy bezprzewodowo)?
Wersja 8.4. Wszystko połączone bezprzewodowo.
Nie masz włączonej izolacji klientów w konfiguracji sieci bezprzewodowej na routerze? Oprogramowanie masz najnowsze dostępne na stronie producenta?
Oprogramowanie najnowsze, a o izolacji to nie-wiem, jak byś mógł powiedzieć gdzie w ustawieniach tego szukać.
PS: Funkcja "Enable AP Isolation" jest wyłączona.
No to nie powinno być problemów. Jest opcja że to jakiś problem (bug) w oprogramowaniu (chociaż pierwszy raz słyszę).
Niestety nie mam tego urządzenia przy sobie więc polecam napisać/zadzwonić w poniedziałek do wsparcia technicznego i zapytać czy taki problem istnieje -
http://www.tp-link.com.pl/contact.html