Tl-wr740n v4

Znowu mam problem z routerem prosze o pomoc ,zaktualizowałem sterowniki dla V4 pod mój AP i teraz ani adres podany w pliku how to upgrade ,ani mój nie działają ,jak to naprawić ?
Mówili ludzie,że jak zaktualizuje to mam dodatkowe opcje i poszerzę zasięg wifi.

Pokaż komendę z ipconfig/all jak jesteś podłączony do TP linka .

Nie sterowniki a firmware. Podepnij go kablem do komputera i wydaj polecenie ipconfig/all, wynik wklej na forum.

Proszę firmware TL-WR740N_V4_150105

Masz coś podpięte pod ten router?

Mam podpięte 2 PC i przez wifi laptop

Adres bramy wpisywałeś w przeglądarkę?

Wpisz 192.168.1.254 wyczysć jeszcze przeglądarkę z historii przeglądania i sie zaloguj na w/w adres .

Pod tym adresem mam 192.168.1.254 stronę właściciela internetu ,a nie znam jego passów
Próbowałem na 192.168.1.1 które ja sobie ustawiłem i 192.168.0.1 podane przez producenta w poradniku wgrywania.
http://192.168.1.198/ też nie działa

Odlacz dostawce od portu , podłacz sam komputer i pokaz ipconfig/all

Jak zachowują się kontrolki routera od momentu włączenia go do prądu?

Ten screen powyzej to jest robiony kiedy dostawca internetu jest wypięty z routera ?

podczas wypiętego przewodu ktory płynie od routera do accespointa ,czyli internet wyłączony

co z kontrolkami?

Power cały czas siweci
tryb pulsacyjnie mruga
wifi cały czas swieci
1 mruga dosyć szybko
2tutaj też mruga szybko
3 cały czas sie pali

Spróbuj przytrzymać reset przez 12 sekund
Jeśli to nie pomoże to ustaw ręcznie IP na karcie sieciowej na:
192.168.0.5
maska 255.255.255.0
brama 192.168.0.1
dns 8.8.8.8
i spróbuj wejść na http://192.168.0.1/

Odłącz wszystko od routera i zostaw tylko zasilanie i połączenie z komputerem.

Dziękuje bardzo za pomoc ,zrobiłem jednak reset i wprowadziłem dane fabryczne ,potem subject mask ustawiłem na 192.168.1.1 i działa tak jak ma działac ,tylko nie wiem jeszcze co z wifi ,bo zasieg mam ok 3m i 2 mury potem nie ma połączenia ,to jest co najmniej dziwne

W zabudowie żadnej gwarancji nie bedziesz miał na stabilny link po wifi .Wiele przeszkód tłumienia itd . Pobierz program Inssider i pokaż jak wygląda sygnał w róznych odległościach od routera .