Witam,
jest to mój pierwszy post na tym forum wiec proszę o wyrozumiałość. To że nie działa internet to rzecz oczywista.
odczyt z PC bezpośrednio z CISCO.

Ustawienie routera
Proszę o sugestie
Witam,
jest to mój pierwszy post na tym forum wiec proszę o wyrozumiałość. To że nie działa internet to rzecz oczywista.
odczyt z PC bezpośrednio z CISCO.

Ustawienie routera
Proszę o sugestie
Użyj funkcji Clone mac i wpisz adres fizyczny z karty sieciowej komputera na którym masz dostęp do internetu czyli w twoim wypadku 90:2B:34:B2:C8:9E
już jest ustawiony screen 2 WAN MAC address. Czy źle widzę ??
Faktycznie, moje przeoczenie. Zrób jeszcze reset prądowy modemu od dostawcy mając cały czas podłączony router TP-linka pod port WAN.
dalej nic 
MAC ustawiony prawidłowo bo po bezpośrednim przełączeniu na PC nie trzeba resetować CISCO żeby internet działał.
No to są dwie możliwości, uszkodzony przewód lub port WAN TP-linka.
kabel sprawdzony, sprawny wiec robi się jednoznacznie
Robiłeś reset TP-linka do ustawień fabrycznych i ponowna konfiguracja?
Tak, na dniach sprawdzę z innym routerem czy będzie działać. Obecnie zostałem zmuszony, przez infolinie powrócić do vectry jako routera.
No to masz odpowiedź na twoje pytanie.
To znaczy ?, przez restart fabryczny nie mogłem się połączyć ?.
Nie, uszkodzony port WAN TP-linka. Czasami zostają rożne śmiecie konfiguracyjne w pamięci routera. Reset do ustawień fabrycznych powinien wszystko wyczyścić.
Dziękuje bardzo za pomoc, tym bardziej że tematów jest multum na ten temat.
Proszę zamknij wątek jeżeli temat wyczerpany. W razie problemów zapraszamy ponownie do nas na forum.