TL-WR1043NDv2 - problem z logowanie z zewnatrz

Witam. W zeszłym tygodniu zakupiłem urządzenie TL-WR1043NDv2. Mój problem polega na tym, że nie mogę się do niego zalogować poprzez zewnętrzny stały adres IP. Moje ustawienia remote management:

Próbowałem nawet zrobić update firmware do: wr1043v2_en_3_19_32_up_boot(150717).
Niestety nie przyniosło to rezultatu. Możliwość dostępu z zewnątrz do tego routera jest dla mnie niezbędna.
Proszę o pomoc.

A jest on rzeczywiście zewnętrzny na porcie WAN routera?

Tak. Przekierowania portów do urządzeń za routerem , działają prawidłowo. Problem mam jedynie z dostępem do samego routera.

Co to za dostawca internetu? Lokalnie nie ma problemu z zalogowaniem się na tym porcie? Próbowałeś jakiś niższy port np. 85?

Lokalnie nie ma żadnego problemu. Dostawcą internetu jest firma Prestiż z Polkowic. Próbowałem portów 81,8000,6000.
Próbowałem nawet zrobić przekierowanie na port ustawiony w remote management poprzez inny port. Ale również bez rezultatu.
Celem dostępu do urządzeń i samego routera został mi przydzielony stały adres IP z pełnym przekierowaniem ruchu. Wszystko działa poza dostępem do routera.

Wrzuć obrazek ze statusu TP-Linka. Przed routerem masz jakiś modem?

Niestety teraz nie mam dostępu do routera, zrobię zdjęcie najszybciej jak to będzie możliwe.
Sama struktura połączenia wg mojej wiedzy:
|router|port wan|
|
-------------> antena zew (na budynku). z wbudowanym DHCP przez którą dostawca udostępnia rodzicom mi net.
Wg dostawcy urządzenie anteny zostało dobrze skonfigurowane i jest transparentne dla sieci a cały ruch przekierowuje dalej.

Ale powiedź mi czy ten adres który wpisujesz zdalnie w przeglądarkę jest rzeczywiście na WAN-ie czy widnieje tam adres prywatny a masz skonfigurowane DMZ na urządzeniu dostawcy bo tu może być problem.

Na WAN mam zupełnie inny adres, przydzielony wewnątrz sieci. DMZ jest ustawione wg administratora sieci.
Tak jak wspominałem, poprzez przydzielony adres zewnętrzny bez problemu loguję się do kamer, które mam za routerem, na portach zgodnie z ustawieniami routera.

Zrób doświadczenie:
Podłącz switch-a zaraz za zasilaczem PoE urządzenia dostawcy. Do switcha podłącz TP-linka przez WAN i jakiś komputer. Spróbuj wtedy zalogować się na adres IP sieci wewnętrznej który masz na WAN-ie TP-linka. Oczywiście zachowując port który ustawiłeś w zdalnym dostępie routera.

DMZ jest ustawione wg administratora sieci. Co to znaczy ?Jeżeli na rejestratorze masz ustawiony adres np.192.168.0.1 to w DMZ ustawiasz 192.168.0.2 bo inaczej to się z zewnątrz nie połączysz ,tylko w sieci lokalnej.Ja to tak zrozumiałem.

I jeżeli na kamerach zmieniłeś port fabryczny 80 na np.81 to po adresie zewnętrznym musisz wpisać :81