spróbuj tego co dałem wyżej.
zmienić nazwe tego pliku przed wklejeniem do folderu temp czy dopiero jak bede w programie?
obojętne, choć może lepiej jak najpierw zmienisz nazwę.
Jest to samo co było wczesniej ze failed.
ale musze zauwazyc ze na zdjeciu ten plik code.bin jest białą kartka a w artykule nie.
Połącz się przez w putty przez SSH wpisz hasło i pokaż co wyskoczyło w terminalu.
Jeśli jesteś na 100% pewny że wersja 1.8 ( biała góra routera, zielone diody na czarnym przodzie, 3 anteny jedno USB. ( nie jest to model WR1041ND)) Można zmienić polecenie na sysupgrade -n -F code.bin tylko jeśli to inny sprzęt to router się nie uruchomi.
ale musze zauwazyc ze na zdjeciu ten plik code.bin jest białą kartka a w artykule nie.To nie ma znaczenia.
mam przy sobie pudło z mojego rutera pisze tak model No. TL-WR1043ND ver 1.8 S/N : 1127110124 .
opis sie zgadza bialy u góry z przodu czarny 3 diody zielone 3 anteny cpót tez bialy wentylacja po bokach czarna.
Skoro jesteś pewny. to wpisz to co dałem wyżej. z parametrem -F
powiem tak ta komenda teraz zadziałała a o to efekt .
Jak zachowuje się router teraz?
Diody itp?
bez zmian nie widze by wiecej diod swieciło.
chociaz jak pisało cos nie odpowiadało juto spróbuje ponownie cała akcje zrobic na dzis mam dosyc trzeba isc spać/.
nie mam internetu do niego podłaczonego wiec , jutro ocenie dopiero co i jak.
Proszę nie pisać postu pod postem to nie chat a forum internetowe. Takie pisanie wprowadza wiele zamieszania - używaj guzika "Modyfikuj" - Administrator
dodam fotki z drugiego podejscia instalowania sterowników.
druga fotka z pełną info. Próbowałem sie zalogowac na ruter na stronce 192.168.1.1 nie wykrywa , na 0.1 dostawca internetu. Przepraszam za spam bede modyfikować texty jak tylko możliwe.
Kolego @jakzos czy ja piszę w języku nie zrozumiałym dla ciebie? Ostatnie ostrzeżenie bo temat poleci do kosza. Proszę używać guzika "modyfikuj" - Administrator nie wiem jak sie udostepnia wiecej zdjęć za 1 razem.
Wygląda że firmware zostało wgrane poprawnie.
Wykonaj teraz reset 30/30/30 i spróbuj zalogować się na router.
Odłącz kabel z portu WAN. Sprawdź jaką sieć WiFi rozgłasza router.
Zrobiłem hard reset według artykułu który dostałem wczesniej , podłączyłem kabel dostawcy internetu do routera próbowałem sie zalogowac na 192.168.1.1 ale nie pokazuje strony , Jak sprawdzic sieć WiFi? , a teraz jak podłączyłem kabel z internetem do komputera swieca sie tylko 2 diody jak jest net w routerze to swieca sie 3 diody.
wyszukaj sieć wifi na komputerze lub telefonie.
Co , powinno pisać deflautowo jak siec WiFi ma wykryć router?
Standardowo jest TPLINK-(6 ostatnik znaków adresu MAC)
Jeśli jest OpenWrt lub Gargoyle to znaczy że coś jest nie tak.
Jak uruchamiasz router to jak zachowują się diody. ( która w jakim momencie sie zapala i gaśnie)
umiesz jeszcze sie zalogować po ssh czy telnet?
Masz internet jak jesteś połączony przez router?
Wiec router robi tak , pierw załacza sie dioda power potem wszystkie , gasna prawie wszystkie , zalacza sie po chwili System dioda przez chwile mryga i wraz znia dioda podłaczenia komputera do routera(potem sie stabilizuje i system juz nie mryga tylko podłaczenie komputera do routera mryga) .
internetu jako tako nie ma tzn , musze poinformowac dostawce by zmienił na nowy ip by internet był dam fotki.
1 fotka z przeglondarki chrom tam jest info od dostawcy
2 fotka to PuTTy polaczenie przez telnet