te DNSy ktore podales mialem wpiasc w zakladce DHCP tak ?
AHA dioda na CISCO pod napisem LINK zawsz mruga nigdy nie świeci ciagłym światlem. Jak koloeś podlaczył mi internet z MM i cisco był podlaczony pod Lapka swieciela ciagłym, na routerze zawsze mruga. Druga sprawa to dzowniłem do MM i mowilem o moim problemie i ze mam router alenie od niech. Koleś sprawdził ze z polaaczeniem jest wszytko oki i ze mojego routera nie widzi zeby był podlaczony.
wczoraj wyskoszył przy polaczeniu z moim roterem "OGRANICZONY DOSTĘP" - DLACZEGO? POMOCY
Trzeba jeszcze sprawdzić jak jest z połaczeniem kablowym do MR-a, może mamy tylko do czynienia z zanikiem sygnału przez wifi.
Dalczego miałby zanikać sygnał miedzy komputerem a ruterem jest maksymalnie 2m odleglości i to samo na innych urzadzeniach się dzieje.
Zrób taki test -
Jak coś będzie się działo z którymś ping-iem zrób print screen-a. Bez diagnostyki trudno stwierdzić gdzie jest problem.
Sieć ma ustawione szyfrowanie. Jak pojawi się wykrzyknik wpisz do urządzenia hasło i zatwierdź.
Test zrobione , nie wykazał nieprawidłowości jak na obrazkach z linku
Nie mam dotępu do rutera ,, ograniczony dostęp'' muszę restartować modem i router
Do routera dostęp musi być jedynie masz ograniczenie w dostępie do internetu.
no właśnie nie mam możliwości na wpisanie hasła, gdy pojawi się wykrzyknik i jest"brak dostępu do intenetu" rozlaczam się yj zapominam sieć i gdy ponownie chce się polaczyć i klikam na swoją siec jest napisane " ograniczony dodstęp" i tyle
A jest ono ustawione wogóle na routerze.
oczywiście
Niestety nie widzę twoich testów o które prosiłem? Proszę o wrzucenie obrazków na forum.
Wczoraj dwa razy po rząd.
Dziś wrzucę te testy
Dopisz adresy ręcznie do karty sieciowej z poza puli adresów DHCP routera .
I to pomoże ? Jeśli jeszcze napiszesz jak mam to zrobić i jakie adresy bede wdzieczny. Brak internetu wystepuje na wszystkich urządzenieach
Testy są idealne, czekaj aż zacznie się coś dziać.