Zacytuję innego użytkownika forum ponieważ ten temat już istnieje jednak nie został wyczerpany do końca i zamknięty.
link do całego tematu:
"Witam.
Chciałem przedłużyć zasięg wi-fi w mieszkaniu. W tym celu w dodatkowym routerze zmieniłem oryginalne oprogramowanie na Gargoyle. Niestety opcja "Most bezprzewodowy/przekaźnik" jest nieaktywna i nie można jej wybrać. Istnieje jakiś sposób aby ją aktywować?"
Moje pytanie brzmi: Posiadam tenże router+modem USB Huawei e3372. Chciałbym z tą konfiguracją przedłużyć zasięg sieci korzystając z innego routera jednak nie mogę tego zrobić ponieważ mam internet na USB co sprawia, że pamięć routera jest pełna tak więc nie mam możliwości skorzystania z opcji mostu bezprzewodowego pomimo starszego oprogramowania. Czy jest na to jakieś rozwiązanie? Może powrót do oryginalnego oprogramowania tp-link?
Pozostaje zakup routera z większą ilością pamięci (przykład WR1043NDv2, Archer C7v2) i zainstalowanie alternatywnego oprogramowania.
Oryginalne oprogramowanie dla MR3420 nie ma funkcji wzmacniacza
Nie powinno być problemu, w v2 masz więcej RAM-u i szybszy procesor. Pamiętaj że router będzie obsługiwał LTE plus repetar i pewnie jeszcze inne procesy więc lepiej kupić coś z zapasem. Wybór należy do ciebie.
A nie ma jeszcze jakiejś innej opcji dobrego routera oprócz tego WR1043ND v2 i drogiego Archera?
Tak aby działał z huawei e3372 i w moście bezprzewodowym z poczciwym tp link wr340g?
Rozumiem, ale nie mogę w internecie znaleźć tego routera w cenie do 150 zł, nawet używanego.. Sprzedałem mr3420v2 i dołożyłem trochę, więcej niestety póki co nie mogę a nie mam routera
Kolego coś to jest tanie nie może być dobre te dwie rzeczy się wykluczają. Podałem rozwiązanie które jest sprawdzone i będzie działać stabilnie. Nie chcę wysłuchiwać potem jęczenia że coś nie działa albo się zacina.
Routerów WR1043ND brakuje na rynku wtórnym bo są po prostu bardzo dobre i trzymają swoją cenę.