TL-MR3420 brak internetu

Witam otrzymałem 2 dni temu router TL-MR3420 pierwsza konfiguracja wszystko zgodnie z instrukcją i działało prawidłowo wczoraj nagle pojawiła się informacja, że łączność jest ograniczona czy po wifi czy po kablu i nie mogę wejść nawet na stronę konfiguracyjną modemu. Zaznaczam, że router pinguje ale nie ma dostępu do internetu. Reset routera nic nie daje by wejść na stronę konfiguracyjną routera. Czy ktoś spotkał się z podobną sytuacją?? Czy mam oddać router czy jest jakieś rozwiązanie tego problemu?? Z góry dziękuję za pomoc

Odłącz od niego wszystko za wyjątkiem zasilania i portu LAN. Połącz z komputerem i na nim wydaj polecenie ipconfig/all. Wynik wklej na forum.

Kolego a nie zostawiłeś na chwilę sieci bez hasła? Zrobiłem kiedyś podobną sztuczkę sąsiadowi, zrób całkowity reset routera do ustawień fabrycznych, zmień adres ip do strony z ustawieniami, może ktoś się dostał do twojej sieci. Po wszystkim wyłącz rozgłaszanie SSID tak, żeby twojej sieci nie było widać. Hasło i login z ADMIN ADMIN zmień na coś bardziej sensownego.