TL-ER6120 - reguły Load Balance

Witam!
Mam problem z TL-ER6120. Pod WAN1 podłączone jest łącze UPC, pod WAN2 podłączona jest Neostrada. Ustawiłem na Advanced > Load Balance > Policy Routing zasady, że pewne urządzenia wychodzą przez jedno łącze, a inne przed drugie. Nie wszystkie są ujęte w regułach. Te które nie są ujęte raz idą przez jedną łącze, raz przez drugie. To powoduje wylogowywanie się ze stron bo zrywa sesje. Na Advanced > Load Balance > Link Backup ustawiłem, że WAN1 jest pierwszym łączem, a WAN2 jest zapasowe w trybie Failover. W tym momencie skończyły się problemy ze zrywaniem sesji ale za to wszystko wychodzi przez WAN1. Ignorowane są reguły z Policy Routing. W zakładce Advanced > Load Balance > Configuration mam zaznaczone wszystkie opcje.
Chciał bym, żeby zadeklarowane przeze mnie reguły w Policy Routing były brane pod uwagę, a reszta połączeń była rozkładana równo między łączami bez zrywania sesji. W dodatku jak by zerwało któreś z łączy chciał bym żeby cały ruch został przekierowany na jedyne dostępne łącze.
Jak to ustawić?

Mi nic do głowy na szybko nie przychodzi, w drugiej konfiguracji port WAN2 staje się łączem backup-owym więc ignorowane są polecenia skonfigurowane w load balance.
Proszę o kontakt ze wsparciem technicznym TP-Linka -
http://www.tp-link.com.pl/contact.html