Witam, mam problem z tym ruterem, gdyż nie mogę uzyskać dostępu do sieci wi-fi. Dokładniej to mój smartfon nie może połączyć się z ruterem, a gdy już to nastąpi, widać ikonkę wi-fi , to każda próba połączenia się z internetem od razu rozłącza połączenie. Normalnie internet działa super. Z innymi dostępnymi sieciami wi-fi smartfon łączy się bezproblemowo i utrzymuję te połączenie. Próbowałem już połączyć się z tel bez jakichkolwiek haseł, bez rezultatu. Siła sygnału sieci wi-fi jest doskonała. Mam Neostradę do 10Mb/s. Nie mam już pomysłów, przeszukałem już sporo tematów, nie mogę znaleźć jakiś podpowiedzi.
Kodowanie WPA2/AES plus w DHCP Setting dopisz DNS-y 194.204.159.1 i 194.204.152.34 po czym Save i reboot routera.
Nie mogę znaleźć tej zakładki DHCP, czy te DNS-y mam wpisać w zaawansowanych ustawieniach-DNS?
Tak.
Advanced Setup
---> DNS
--->DNS Server
---> Use the following Static DNS IP address:
Witam, problem rozwiązany. Okazało się, że miałem włączoną filtrację MAC na ruterze. Jest tam taka mała wzmianka, której wcześniej nie czytałem, "Note: If 'allow' is choosed and mac filter is empty, WPS will be disabled". Zaznaczyłem opcję Disabled i smartfon od razu się połączył. Dziękuję za pomoc.
Jeżeli temat rozwiązany to proszę o zamknięcie.