Jakub1906
(Jakub1906)
31 Marzec 2014 18:43
Witam. W moim routerze (TD-8951ND) świeciła się tylko dioda Power oraz dioda Wi-Fi, więc postanowiłem zrobić reset urządzenia. Teraz mam jednak problem z jego skonfigurowaniem. Internet dostarcza mi Netia, lecz nawet nie wiem od czego zacząć. Mam nadzieję, że na tym forum ktos mi pomoże
Marcin
(Marcin)
31 Marzec 2014 18:45
Trzeba zacząć o przeszukania naszego forum a szczególnie działu FAQ z poradnikami:
Przedstawiam konfigurację routera TP linK TD W8901G za pomocą dołączonej płyty CD tzw. aplikacja Easy Setup Assistant. Poradnik można wykorzystać także przy konfiguracji routerów TP-link TD-W8961N i TD-W8951N bo ustawienia są identyczne.
Podstawowe czynności to podłączenie routera do prądu następnie do lini telefonicznej i komputera .
[zdjęcie]
Router po ok 2minutach jest gotowy do konfiguracji . Wskazania jakie powinny być na panelu przednim
[zdjęcie]
Następnie zaczynamy proces instal…
Przedstawiam konfigurację routera bezprzewodowego z modemem ADSL TD-W8901g który ciągle cieszy się dużą popularnością w naszym kraju.
[zdjęcie]
[zdjęcie]
KROK 1
Jeżeli router mamy podłączony do linii telefonicznej oraz do komputera to pierwsza sprawa to zalogowanie się do panelu konfiguracyjnego przez przeglądarkę internetową. Będzie to standardowo wpisanie adresu http://192.168.1.1
[zdjęcie]
W miejscu logowanie wpisujemy standardowo login: admin oraz hasło: admin
KROK 2
Po czym przegląd…